Virtualisering med Hyper-V


Microsoft har frigivet Windows Server 2008 R2, der indeholder Hyper-V R2. Sammen med Microsofts System Center Suite tilbydes en ”end-to-end” virtualiserings- og managementløsning. Da System Center Suiten både er orienteret mod det virtuelle og fysiske it miljø, opnås dagligt driftsfordele på grund af synergierne mellem Suitens produkter og Windows Server 2008. På den måde kan du drage fordel af den Microsoft kompetence, du allerede besidder i din organisation – og opnå øget optimering af it drift og omkostninger.

Når du virtualiserer Hyper-V R2, er du ikke begrænset til kun at virtualisere servere med Microsoft operativsystemer og applikationer. En række Linuxbaserede operativsystemer er også supporteret på Hyper-V R2, hvilket gør det muligt at konsolidere heterogene servermiljøer. 

Fordele
Virtualisering er et vigtigt element i nutidens it strategi. Med den driftseffektivitet, der opnås gennem virtualisering, får virksomheder mulighed for at reducere driftsomkostninger og strømforbrug dramatisk:

* Fleksibilitet
Med Hyper-V kan virtuelle maskiner drage fordel af kraftigere server, storage og netværkshardware. Det betyder, at selv meget ressourcekrævende og missionskritiske serverapplikationer kan konsolideres og virtualiseres. Samtidig kan du også vælge blot at benytte dig af virtualisering i et datterselskab eller en filial og stadig drage fordel af den centraliserede styring herunder automatiseret overvågning og backup.

*Pålidelig
Implementering af System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) sammen med System Center Operations Manager (SCOM) giver mulighed for styring af nye scenarier i det virtuelle miljø. Med ”Performance and Resource Optimization” funktionen og den opdaterede support til administration af Failover Clusters kan du desuden forudsige potentielle problemområder og blive adviseret automatisk, når eksempelvis serverens kapacitet er ved at være opbrugt. Hyper-V R2 introducerer Live Migration, hvilket betyder, at virtuelle maskiner nu kan flyttes rundt mellem de fysiske servere, uden at de tilsluttede brugere oplever nedetid.

*Sikker
Med Hyper-V kan dine virtuelle maskiner drage fordel af den sikkerhed, der er kendt på hardwareniveau. Et eksempel er ”Execute Disable Bit”, der registrerer og forhindrer de mest kendte virusangreb samt hindrer overbelastning af systemet samt stopper en eventuel virus fra at sprede sig til andre maskiner. Hyper-V beskytter de virtuelle maskiner på præcis samme niveau, som du beskytter jeres fysiske servere. Dine virtuelle maskiner kan benytte Windows Firewall og Network Access Protection Policies. 

Hyper-V R2: en stærk løsning
Nedenfor kan du se et udsnit af de features, der gør Microsofts virtualiseringsteknologi til en økonomisk fordelagtig løsning: 

*Integreret Live Migration og Failover Clustering: Disse kritiske funktioner er tilgængelige med Windows Server 2008 R2 uden ekstraomkostninger. 

*Virtuel Server Support: System Center Virtual Machine Manager 2008 administrerer ikke alene Hyper-V miljøet, men understøtter f.eks. VMware miljøet gennem Virtual Center integration. SCVMM kan endda styre og integrere adskillige vCenter servere og vise både din Hyper-V og VMware infrastruktur i én konsol. 

* Holistisk tilgang: System Center Suitens produkter tilbyder en samlet managementløsning til dit it miljø. Det betyder, at du har værktøjerne til administration af både det virtuelle og det fysiske it miljø:

  • overvågning af servere og netværksenheder
  • udrulning af OS, applikationer og patches samt SW/HW assetmanagement
  • backup af fysiske og virtuelle servere inkl. SQL, Exchange og SharePoint databaserne samt Live snapshots hvert 15. min og dermed hurtig konsistent recovery

VMwares tilgang til it drift er alene orienteret med det virtuelle miljø. 

Kontakt os
Vil du vide mere om, hvordan I kan optimere økonomi og ressourcer med Microsofts virtualisering, er du velkommen til at kontakte Erica Lundsfryd, Windows Server produktchef, på eguptal@microsoft.com.

Comments (0)

Skip to main content