Virtualisering er meget mere end lavere omkostninger


Software, der kan optimere processer og dermed forretning, har altid været i høj kurs. Specielt i Danmark hvor omkostningen pr. it medarbejder er høj, er den måde, it infrastrukturen håndteres på, afgørende.

Virtualisering er langt mere end blot en måde at reducere virksomhedens it omkostninger på. Det er i høj grad en effektiv metode til at få en agil infrastruktur og en moden it infrastruktur, der kan understøtte virksomheden i at nå sine forretningsmæssige mål. I dag har langt de fleste større virksomheder både virtuelle og fysisk server miljøer, og der vil være blandede miljøer i en årrække endnu.

Med et mål om at virtualisere serverdriften og med gennemtænkte management værktøjer, kan virtualisering være vejen mod en hurtig og forretningsmæssig korrekt implementering af it projekter. Virtualiseringen gør nemlig processen langt mere effektiv, og dermed vejen fra udvikling over test til produktion kortere.

Claus Jul Christiansen

Kontakt os

Vil du vide mere, er du
velkommen til at kontakte
Claus Jul Christiansen,
Divisionschef, Server
Tlf. +45 51 57 83 85 eller
claus.jul@microsoft.com

Lad it afdelingen blive en god forretning
De management værktøjer, der bruges i forbindelse med virtualiseringen, er altafgørende. Skal din it afdeling være en vigtig brik i forretningsudviklingen, bør du få alle fordelene og udnytte det fulde potentiale af teknologien.

”Med en gennemtænkt virtualisering kan din virksomhed spare på en lang række ressourcer såsom mandetimer, hardware, køling og strøm. Samtidig frigives der vigtig tid til forretningsudvikling og innovation,” fortæller Claus Jul Christiansen, Divisionschef, Server. ”Det betyder en langt bedre udnyttelse af alle it ressourcerne, og it afdelingen kan meget vel vise sig at være en vigtig spiller i virksomhedens regnskab.”

Værktøjerne til administration og overvågning hjælper dig til at bevare overblikket og undgå at bruge uproduktiv tid på brandslukning og rutiner. Vigtig tid, der i stedet kan bruges på at være innovativ på virksomhedens vegne.

Samtidig viser udviklingen, at virtualisering også slår mere og mere igennem på storage-, desktop- og applikationsniveau. 

Vælg de rigtige management værktøjer
Der findes mange gode produkter og løsninger i markedet, så det er vigtigt, at du har klarlagt din virksomheds behov, hvis du er på udkig. Det oplagte behov er effektivisering og en let administration, konfiguration, overvågning og back up. Når I bruger både fysiske og virtuelle servere, er det også en klar fordel, at management værktøjerne er integreret i én konsol, så håndteringen er ligetil. Samtidig er det afgørende, at jeres management værktøj understøtter heterogene miljøer, og bruger I flere forskellige platforme, skal værktøjerne tage højde for det og kunne bruges til dem alle. 

Risikoen ved et værktøj, der ikke understøtter både fysiske og virtuelle miljøer er, at ROI vil falde kraftigt og mulighederne for en dynamisk infrastruktur reduceres: 

”De management værktøjer, it afdelingen bruger, skal opfylde flere formål. De skal naturligvis reducere omkostningerne og optimere it infrastrukturen, men de skal i høj grad også kunne passe ind i virksomhedens eksisterende it struktur,” siger Claus Jul Christiansen. ”Jeg vil faktisk gå så langt som til at påstå, at hvis ikke man har solide og brugbare management værktøjer på sin virtuelle infrastruktur, er virksomheden bedre stillet med fysiske servere alene. ” 

I flere virksomheder er økonomien samtidig således opbygget, at den enkelte afdeling eller filials forbrug af server og services afregnes individuelt. Ved brug af de rette management værktøjer kan din it afdeling nemt beregne, hvad en virtuel server koster (ChargeBack modeller), og dermed sprede omkostningen ud til de afdelinger, der benytter den og de services, der følger med.

”Jeg tror slet ikke, vi har set omfanget af den forretningsmæssige gevinst ved virtualisering endnu. Jeg glæder mig virkelig, til teknologien modnes endnu mere, og virksomhederne udnytter det fulde potentiale og alle fordelene – så er det lige før, jeg tror, at it afdelingen flytter op på bestyrelsesgangen,” slutter Claus Jul Christiansen med et smil.

Du kan læse mere om Optimized Desktop – herunder applikations- og desktopvirtualisering – i vores juni nummer af essens. Klik her for at læse artiklen.

Comments (0)

Skip to main content