SCOM2007 – Login failed for user ‘<Account name>’.


When selecting option for Reports within the SCOM Reporting Console – it returns the error: Login failed for user ‘ <Account name>’.

 

Solution:

Open the SCOM Console – Administration – Security – Run-As Accounts

image

Data Warehouse SQL Server Authentication Account – Account tab
The Account name: Should be blank – You will see “………………….” in both password fields – this is normal

 

image

Reporting SDK SQL Server Authentication Account – Account tab
The Account name: Should be blank – You will see “………………….” in both password fields – this is normal

image

 

If the account the error is referencing is in either of these  Account fields – it will need to be reset

How do I reset the account?

1. Next to Account name – Remove the name – the place the cursor in the first space of the Account Name – hit the space-bar once.

2. Clear the “Password” box – Place the cursor in the first space of the “Password:” field and hit the space-bar once.
3. Clear the “Confirm Password” box – Place the cursor in the first space of the “Confirm Password:” field and hit the space-bar once.
4. The Account name is now blank, and each of the password fields has a single “.”
5. Hit apply – then ok

When you place an account in either the Data Warehouse SQL Server Authentication Account or Reporting SDK SQL Server Authentication Account you are telling SCOM that you have a SQL account already in place that you would like to use to access the database.  By leaving these accounts blank SCOM then rolls to accounts listed under “Type: Windows” which is directly below the accounts listed above.

 

>edwalt


Comments (19)

  1. Anonymous says:

    Papastef – Thanx, worked great!

  2. Thanx to your post i have stopped searching everywhere 🙂  

    my reporting had stopped working – because my coleague had noticed that the account was not keyed inn – so he needed to correct this "error" – and then things stopped working 🙂  

  3. JohnSullivan says:

    Thanks a ton for this post, it solved the issue we were having.

  4. zxevil135 says:

    OpYPQN r u crazzy? I told u! I can’t read!

  5. zxevil136 says:

    EKEDyl r u crazzy? I told u! I can’t read!

  6. zxevil134 says:

    hlRljo r u crazzy? I told u! I can’t read, man!

  7. zxevil141 says:

    R5amIr r u crazzy? I told u! I can’t read!

  8. zxevil150 says:

    wvw4dm r u crazzy? I told u! I can’t read!

  9. zxevil151 says:

    hzwCzS r u crazzy? I told u! I can’t read!

  10. zxevil152 says:

    oZ4N69 r u crazzy? I told u! I can’t read!

  11. zxevil153 says:

    tztb8A r u crazzy? I told u! I can’t read!

  12. zxevil154 says:

    mS5J7M r u crazzy? I told u! I can’t read!

  13. zxevil155 says:

    FUKRdW r u crazzy? I told u! I can’t read!

  14. Binoy Das says:

    Thanks for the post. It solved my problem!