Dynamics NAV 2009 R2 image updated


Het Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 v2 image op partnersource blijkt Windows Server 2008 R2 SP1 niet geinstalleerd te hebben. Net als ik zullen de meesten van ons nog wel huiverig zijn om iets wat werkt, je niet zelf geïnstalleerd hebt en toch niet aan het Internet komt zomaar te updaten.

Maar omdat het een Hyper-V image is kun je een snapshot maken van de werkende situatie om vervolgens er op los te gaan. Mocht het mis gaan kun je altijd nog terug naar het snapshot.Kortom volledige Windows Update gedraaid met Windows Server SP1 en geen problemen. Alles werkt.

Voordeel wat ik nu heb is dat ik dynamisch memory in kan stellen voor het image en het ook gebruiken. Zonder SP1 in het image gaat dat niet. De Hyper-V in SP1 stelt je in staat, als het image eenmaal up en running is om nog meer images te laden die dan afhankelijk van hun werkelijke behoefte memory consumeren. Op die manier kan het DYNAMICS-01 image met NAV erop meer memory gebruiken dan het DYNAMICS-02 image waar Exchange op zit om af en toe wat mail uit te wisselen tijdens de demo. Maar je hebt het image wel nodig. Kan nu met minimale memory wat het systeem zelf bepaalt.

Comments (0)

Skip to main content