Nieuwe Dynamics AX 2012 Licensing tools


Inmiddels staat voor onze partners op partnersource een whitepaper wat de verschillende typen CAL’s koppelt aan de Microsoft Dynamics AX 2012 security rollen. Net als in Windows zijn de entiteiten in het systeem toegankelijk middels toegewezen privileges. De privileges zijn in Dynamics AX 2012 voor de eenvoud in het beheer en gebruik toegewezen aan functionele rollen. (Account Rep, Waterspider etc).

In de nieuwe whitepaper kun je terugvinden welke licentie bij een specifieke rol hoort. Ad ultimo heb je dan nog het spreadsheet waarin opgenomen staat welke menu items bij een licentie horen voor het geval je de user interface voor specifiek gebruik gaat herindelen.

Hier kun je de informatie vinden met een nadere uitleg over de role-based security:

Enjoy

Comments (0)

Skip to main content