Meet de benodigde bandbreedte voor je applicatie


Ik krijg nog wel eens de vraag wat de netwerkbelasting is voor de Dynamics ERP producten. Los van de algemene informatie zoals omschreven in de System Requirements is het afhankelijk van het actuele gebruik van de applicatie.

De Dynamics ERP producten zijn drie laags applicaties waarbij voor een goede performance het netwerk een belangrijk factor is. Elke installatie heeft een andere belasting doordat er op een andere manier gebruik gemaakt wordt van de de ERP functionaliteit. De transakties die aangestuurd vanuit de client hieruit voortvloeien bepalen de uiteindelijke belasting. Je kunt deze belasting vrij eenvoudig zelf meten met Performance Monitor. Maar wat moet je dan meten.

Het artikel van Claus Busk Andersen http://blogs.msdn.com/b/nav/archive/2011/05/19/rtc-over-wan-what-is-the-required-bandwidth-for-my-workload.aspx op de NAV blog legt het uit vanuit een Dynamics NAV 2009 R2 perspectief, maar de uitleg welke paramters voor netwerkresponse tijden van belang zijn, gelden ook voor b.v. Dynamics AX.


Comments (0)

Skip to main content