Demo machine specificaties


Windows Server 2008 R2 heeft alleen 64 bit versies. Dit heeft ook zijn consequenties voor de demo images die we ter beschikking stellen aan onze partners. Nieuwe images worden dan n.l. ook 64 bit en Virtual PC ondersteund dat niet. Hyper-V wat optioneel meegeleverd wordt in Windows Server 2008 en hoger ondersteund wel 64 bit virtualisatie. Kortom onze nieuwe demo images worden op Hyper-V gemaakt.


In zijn algemeenheid geldt dat de images steeds meer memory vragen. Waar je voorheen al blij was met 4GB blijkt dat je tegenwoordig liefst 8GB hebt. Zeker de images die we maken voor Dynamics AX hebben die behoefte omdat daarnaast vrijwel de hele range Microsoft Office server producten geïnstalleerd is ter onderbouwing van het integratiemodel.


What sort of machine do I need to run these ?


These are 64bit Hyper-V VMs so you need a machine running Windows 2008 R2 Hyper-V. The basic hardware would be


·         Dual Core or Quad core CPU


·         Min 8GB of RAM


·         128GB disk space for the images 


 En vereisten voor Hyper-V: In addition to the system requirements for Windows Server 2008 as described in the release notes, a 64-bit system with hardware-assisted virtualization enabled and data execution prevention (DEP) is required. It is also recommended to ensure that you have a clean install of x64 edition of Windows Server 2008 to be able to use the Hyper-V technology.


 Kortom dan weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe demo machine.

Comments (0)

Skip to main content