FAQ: Ondersteuning van SharePoint 2010 Beta naar RTM Upgrade


Nog steeds krijgen we als Microsoft veel vragen over de ondersteuning die we bieden om de publieke bèta van SharePoint 2010 te upgraden naar de RTM versie. Daarom hieronder een aantal antwoorden op veel gestelde vragen.

In november 2009 hebben we de Public Bèta van SharePoint 2010 uitgebracht. Tot nu toe hebben veel klanten en partners deze versie gedownload en geëvalueerd. We hebben toen ook aangegeven dat de upgrade van SharePoint 2010 Bèta naar RTM niet ondersteund zal zijn voor het publiek. Alleen een minimale set aan klanten hebben een “Go Live” licentie en zullen worden ondersteund door de product groepen en Microsoft Customer Support Services (CSS). Deze productgroepen zijn reeds verbonden met deze klanten en/of partners en er zullen geen nieuwe klanten en/of partners worden toegevoegd.

Q: Waarom is de upgrade van SharePoint 2010 Bèta naar RTM geblokt?
A: De informatie die verzameld is toen SharePoint Server 2007 van de bèta’s naar RTM ging, liet zien dat er toch bepaalde objecten en data achterbleef vanuit de eerdere bèta versies. Deze overblijfselen konden op lange duur naar boven komen en zorgden ervoor dat het oplossen hiervan veel tijd en energie kostten. Om dergelijke situaties te voorkomen biedt Microsoft alleen ondersteuning voor een upgrade naar RTM voor een selecte groep klanten en partners.

Q: Zal een “database attach” proces werken om zo de upgrade blocker te vermijden?
A: Een “database attach” upgrade of een “in-place” upgrade kan niet worden gebruikt om de upgrade blocker te omzeilen.

Q: Wat is een “Go Live” licentie? Waar kan ik die krijgen?
A: Een “Go Live” licentie is een getekende overeenkomst tussen Microsoft en een klant of partner waarin afspraken staan over de bèta naar RTM upgrade van SharePoint 2010, waarbij de productgroepen en CSS zich committeren om de klant of partner te ondersteunen bij het upgrade proces. Nieuwe klanten of partners worden hier niet aan toegevoegd.

Q: Zal er nog een nieuwe bèta/RC van SharePoint 2010 worden uitgebracht?
A: Nee.

-Andre

Comments (0)

Skip to main content