SharePoint 2010 beta en ondersteuning


De laatste tijd krijg ik veel vragen van partners over de ondersteuning vanuit Microsoft als zij bij een klant aan de gang gaan met de beta van SharePoint 2010. Het leek me dus goed om het 1 en ander toe te lichten.

De publieke beta van SharePoint 2010 is alleen bedoeld ter evaluatie en feedback doeleindes. Tevens zijn er geen plannen om een migratie van de publieke SharePoint 2010 beta naar RTM te ondersteunen. Officieel ondersteund Microsoft überhaupt geen beta producten en we hebben dus ook geen officieel beta support kanaal ter beschikking. Alleen de partners die in een speciaal programma zitten als bijvoorbeeld TAP of LEAP hebben recht op support vanuit de productgroepen (zij zijn ook degene die dergelijke programma’s en dus ook de bijbehorende ondersteuning sponseren).

Uiteraard kunnen we als Partner Technology Advisors best helpen als een partner een probleem heeft bij een klant, maar onze tijd is beperkt, en gebaseerd op “best effort”. De partner blijft altijd zelf verantwoordelijk als hij beta software gaat inzetten bij een klant. Voor overige ondersteuning kan de partner terecht in de beta nieuwsgroepen, blogs en andere community kanalen. Zie ook deze pagina’s:

SharePoint 2010 Community kanalen
http://sharepoint2010.microsoft.com/Communities/Pages/default.aspx

Technet SharePoint 2010 nieuwsgroepen
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/category/sharepoint2010

MSDN SharePoint 2010 nieuwsgroepen
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/category/sharepoint2010

-Andre

Comments (0)

Skip to main content