Dynamics AX Backups?


Je al eens afgevraagd hoe je backups afdoende regelt voor de Dynamics AX omgeving? Het belangrijkste is natuurlijk de data in de ERP omgeving. Die kun je met de backup functies van SQL goed bijhouden. Maar als je roll back van de rest van de omgeving er een aantal dagen over doet om weer up en running te komen, dan heb je wel een probleem. Hier helpt System Center Data Protection Manager bij. DPM stelt je in staat om elke 15 minuten een differences snapshot te maken van je hele omgeving. En die is wel in no time terug te zetten zonder dat je alle "incremental backups" moet uitzoeken.


Om de inzet van DPM in een Dynamics AX omgeving beter te laten aansluiten en te zorgen dat je geen cruciale files over slaat is er op partner en op customersource het (ja even knip plak, want dit tik je niet zo maar) Microsoft System Center Data Protection Manager (DPM) 2007 Backup Assistance Tool for Microsoft Dynamics AX 2009


Handig voor de systeembeheerder die niet noodzakelijkerwijs alles over Dynamics AX hoeft te weten. Oh en voor de systembeheerder is er ook een System Center Operations Management pack voor Dynamics AX te downloaden van de SCOM site.


Inclusief een whitepaper is de Backup Assistance tool te downloaden via Partner Source en Customer Source.

Comments (0)

Skip to main content