Vragen van de partners richting Microsoft


Update: telefoonnummers aangepast.
--------

Regelmatig krijg ik van partners vragen over bijvoorbeeld licenties, over technische problemen of meer adviserende vragen over bijvoorbeeld de inrichting van een SharePoint omgeving. Het leek me een goed moment om de verschillende diensten voor een partner eens op een rijtje te zetten. Ik zal proberen om deze lijst met regelmaat te updaten.

Het algemene nummer wat door een partner gebeld kan worden én waar bijna elke Microsoft dienst onder valt, is:

+31-20-5001500

Hieronder de uitwerking van de verschillende menu opties:

 1. Activeren Software
 2. Thuisgebruiker
 3. Partner (Ook direct te bereiken op +31205001002)
  1. Vragen over licenties of algemene Microsoft producten. Op deze afdeling kunt u terecht over de hoeveelheid licenties die nodig zijn voor een bepaalde omgeving. Voor de exacte prijsberekening zal er contact moeten worden opgenomen met de reseller. Op deze pagina vindt u een overzicht van een aantal licentie resellers waar u contact mee kunt opnemen.
  2. Microsoft Partner Programma (MSPP) of Microsoft action pack (Ook direct te bereiken op +318000235251). Deze afdeling wordt ook wel het Regional Service Center genoemd. Zoekt u bepaalde informatie op de Microsoft Partner Programma website? Wilt u uw abonnement verlengen? Kun u niet inloggen of werkt een bepaalde pagina niet? Het Microsoft Action Pack biedt u niet alleen de meest recente software maar ook project- en partnergidsen, marketinghulpmiddelen en updates per kwartaal. Neem dan contact op met deze afdeling. Meer informatie over het MSSP kunt u hier vinden. Meer informatie over het Action Pack is hier te vinden.
   1. Gold, Certified, learning solutions partner
    1. Gold Partner
    2. Certified Partner
    3. Learning Solutions Partner
   2. Registered Partner, action pack abonnee, emppower for ISV partner
    1. Action Pack subscription
    2. Emppower for ISVs programma
    3. Registered Member Partner
   3. Security software advisory programma
  3. Business critical issues en technische ondersteuning (PSS). Als u tegen technische problemen aanloopt tijdens bijvoorbeeld een uitrol van Exchange of u ondervindt bijvoorbeeld prestatie problemen binnen SharePoint, neem dan contact op met onze support afdeling. Als blijkt dat de oorzaak van het probleem veroorzaakt wordt door een fout in de Microsoft software, dan zullen er sowieso geen kosten in rekening worden gebracht. Meer informatie over deze dienst kan hier gevonden worden.
  4. Technical Sales Assistance (TSA) (Ook direct te bereiken op nltsa@microsoft.com). Deze dienst is bedoeld voor de certified en gold certified partners. Deze afdeling biedt gratis technische ondersteuning tijdens het pre-sales proces. Denk dan bijvoorbeeld aan technische vraagstukken voor het beantwoorden van een RFP, maar ook aan bijvoorbeeld vragen hoe onze oplossingen zich onderscheiden van concurrerende oplossingen. Meer informatie over de dienst kan hier gevonden worden.
  5. Technical Advisory Service (TAS) (Ook direct te bereiken op nltas@microsoft.com). Deze dienst is bedoeld voor onze gold partners en biedt een aantal gratis pro-actieve technische consultancy diensten tijdens het post-sales proces. Dus is de deal al gesloten en de implementatie zal daadwerkelijk moeten plaatsvinden, dan kan deze afdeling op technisch vlak advies uitbrengen over bijvoorbeeld de inrichting van de oplossing. Meer informatie over de dienst kan hier gevonden worden.
 4. Zakelijke gebruiker
  1. Technische ondersteuning
  2. Vragen over licenties
  3. Algemene product informatie
 5. Doorverbinden naar interne Microsoft medewerker

Andere diensten die niet onder het 020-5001500 nummer vallen zijn:

Certificaties
U wil meer weten over de voordelen van Microsoft certificaties of u wil zelf een Microsoft Certified Professional worden? Bel dan +318000228091 of mail naar emeamcp@msdirectservices.com

Trainingen
Wenst u een overzicht van ons lokaal aanbod aan trainingen? Een overzicht van deze lokale trainingen is hier terug te vinden. Voor meer informatie kunt u ook bellen naar +31235656510 of mailen naar plcnl@microsoft.com

Technet
Voor vragen zoals “Hoe kan ik mijn Technet-abonnement verlengen?” kunt u ook contact opnemen met de helpdesk op: +318000226801. Meer informatie over de technet abonnementen zijn ook hier terug te vinden.

MSDN
Voor vragen over het programma of problemen zoals: “Ik kan een product niet vinden op de MSDN download site.” Of: “Hoe mag ik mijn MDSN-softwarelicenties gebruiken?” En: “Hoe vaak mag ik de licenties installeren?” Bel dan met telefoonnummer +318000227261. Meer informatie over de MSDN abonnementen zijn ook hier terug te vinden.

Overige
Uiteraard is er nog veel meer informatie te vinden op de partner portal over nieuwsbrieven, marketing activiteiten, trainingen etc.

Mocht één van de bovenstaande processen niet goed werken en/of krijgt u niet het juiste antwoord op uw vraag, neem dan contact op het Response Management team. Zij zullen er dan voor zorgen dat het juiste antwoord bij u terecht komt. Meer informatie over deze dienst en de contact gegevens kunt u op deze site terugvinden.

-Andre

Comments (0)

Skip to main content