Gæsteindlæg: Ny funktionalitet i Lync 2013 (November 2013 update)


Gæsteindlæg af Joachim Dissing (@joachimdissing)

Med Microsoft's frigivelse af November 2013 opdateringen til Lync 2013 klienten er der foruden almindelige opdateringer til softwaren også kommet nye funktioner.

Disse er:

In-Line Billeder:

Som det kendes fra Lync mobile klienterne er der nu også kommet billeder med i chat kommunikationen, som det kan ses herunder.

  

 

Eget Profil billede

Som nogen måske husker var det i Lync 2010 klienten muligt at taste en URL til et offentlig profil billede på f.eks. Linkedin, Facebook eller lignede. Denne funktionalitet er nu også kommet til Lync 2013 klienten.

For at tilbyde den funktionalitet til brugerne skal der laves lidt ændringer på Lync serveren (se følgende artikel for guide til dette: http://exchangepro.dk/2013/11/13/lync-2013-client-improvements-in-the-november-update/)

 

Optage Funktionen

Det er ligeledes nu muligt i Lync klienten af vælge hvilke kvalitet man ønsker at optage sine samtaler i, som nu understøtter helt op til 1080p. Dette sættes i Lync klienten under indstillinger:

 

Andet

Ligeledes er der kommet en mindre kosmetisk ændring på mødeknappen i Lync, som nu viser et mere sigende kalender ikon

 

I den forrige opdatering (oktober), som desværre var fejlbehæftet i nogle af versionerne, kom der ligeledes ny funktionalitet, hvor af den vigtigst var stavekontrol i chat samtaler, som det kendes fra resten af Office pakken med en rød streg under det forkerte ord. Stavekontrollen følger den alm. stavekontrol i Office. Så har du dansk stavekontrol i Word har du også dansk stavekontrol i Lync.

 

Som det kan ses af denne opdatering og tidligere opdateringer (som frigives ca. 1 gang om måneden fra Office gruppen), så er der begyndt at komme ny funktionalitet i de periodevise opdateringer, hvilket efter min mening er et rigtig positivt træk fra Microsofts side.

Opdateringerne til Lync kan både downloades fra Microsoft (find det rigtig link her http://exchangepro.dk/updates/lync/lync-2013-updates/) men vil også være at finde på Windows Update.

Skrevet af Joachim Dissing, IT Architect hos Venzo. Du kan fange Joachim på hans blog http://exchangepro.dk eller Twitter @JoachimDissing

Comments (0)

Skip to main content