Gadget: Polycom CX7000


Jeg fik for nyligt med posten et nyt gadget, dog lidt større end hvad jeg er vant til. En af de nye Polycom CX7000 var i pakken, hvilket var lige det jeg havde ønsket mig.

Nu har jeg fået den monteret og installeret, og jeg vil her dele mine observationer.

Polycom CX7000 er et rum-baseret videokonference system der er bygget til Lync 2010. Simpelt fortalt er det en boks med en tilpasset version af Lync, en god skærm og et super kamera. Man køber den typisk uden skærm, da en skærm oftest fås billigere af andre kanaler, og man har valget mellem 2 typer kamera til enheden.

Opsætning

Opsætningen er meget simpel. I første omgang skal man bruge en AD konto der er oprettet i Exchange (typisk som Room Mailbox) og er aktiveret til Lync. Denne konto er det eneste man behøver for at sætte enheden op, da den kan benytte DHCP til netværkskonfig og Lync Autodiscover til det Lync specifikke konfiguration. Mere er ikke nødvendigt for at sætte CX7000 op.

Brugeroplevelsen

Jeg har forsøgt at fange selve interfacet med mit noget begrænset mobil kamera. Men det er faktisk ganske simpelt. Når enheden er startet viser den en kalender på skærmen. Denne er praktisk både for Lync møder men også alm. Møder kan vises her, således at man kan se om lokalet er booket, af hvem og hvor længe.

På min model har jeg et EagleEye III kamera, som giver super video kvalitet og har en motoriseret base så du kan styre zoom og vinkel fra fjernbetjeningen. Dette giver god værdi i scenarier hvor deltagere kan stå forskellige steder i rummet. Hertil kommer enheden også med mus og tastatur.

CX7000 kan vise indhold fra Lync mødet og video i fuld skærm eller i kombination. Ligeså kan man dele indhold som Whiteboard, poll og eksternt indhold fra PC eller lign. Alt i alt så virker det meget som en fuld Lync klient og man kan integrere med det indhold som andre dele, en funktion som man savner på de traditionelle videorum.

I Lync klienten kan man ikke se nogen forskel på om det er en alm. Lync deltager, eller om det er en CX7000. Men lyd og billedkvalitet er helt i top. Med mulighed for at skalere helt op til HD er video et kæmpe plus for denne enhed.

Hvis du og din virksomhed overvejer at etablere eller opdatere videorum og har fokus på integrationen til Lync, vil jeg anbefale at i også kigger på CX7000.

Mere om CX7000

TechNet Meeting Room Devices:
http://technet.microsoft.com/en-us/lync/gg278175

Polycom om CX7000:
http://www.polycom.com/products/voice/conferencing_solutions/microsoft_optimized_conferencing/cx7000.html

De bedste hilsner

Rasmus Hald 

Comments (0)

Skip to main content