Polycom CX5000 (RoundTable) nu i HD


Polycom har netop annonceret at deres populære CX5000 360-grader videoenhed også kaldet RoundTable fra i dag bliver opdateret til at kunne levere HD video kvalitet. Dette betyder at hvis du bestiller en CX5000 i dag vil den blive leveret i HD modellen, da denne erstatter den tidligere version.

Lyden er også blevet bedre. Tilbage i oktober fik alle CX5000 enhederne en opdatering der øgede lyd kvaliteten på enheden til “near wideband” niveau, og denne opdatering er naturligvis også implementeret i den nye version af produktet.

Det er ikke en opgradering men et nyt produkt. Det betyder også at man ikke kan opgradere de CX5000 enheder man allerede har, men at de skal skiftes til nye. Dog siger tidlige meldinger at prisen holdes på samme niveau

Jeg har ikke selv set den endnu, men jeg skal nok skrive om det lige så snart jeg har fået fingrene i en model selv.

Fra Polycom:

The Polycom® CX5000 HD Unified Conference Station adds a cost-effective high definition (HD) enabled unique group voice and video collaboration experience for Microsoft® Lync™ environments. The CX5000 HD provides remote participants 720p15 HD active speaker video that automatically tracks the flow of conversation and a 360-degree panoramic view of the conference room for more productive and efficient meetings.

Unique and Engaging Meeting Experience

Optimized for Microsoft Lync, the CX5000 HD brings the powerful collaboration capabilities of Lync voice, video and content together through a unique 360-degree panoramic view of the entire room. A second HD video view of the active speaker is also sent, using advanced technology that automatically focuses on the current speaker and tracks the flow of conversation to enable richer, more interactive communication.

Easy to Deploy and Use

An intuitive design with full plug-and-play functionality makes it easy to deploy and use the Polycom CX5000 HD with little or no training. In a conference room, anyone with a laptop that has Microsoft Lync can simply plug the Polycom CX5000 HD into their PC and start sharing voice and360-degree panorama video. Users with a quad core processor can also enjoy a high definition 720p15 active speaker video and content all within the familiar Lync user interface.

 \Rasmus Hald

Comments (2)

 1. RasmusHald says:

  Hej Jesper,

  Jeg har fået følgende svar fra Polycom:

  "CX5000 works with Lync 2013 clients and will show the panoramic view. It’s recommended to use latest firmware."

  Så der burde ikke være nogle problemer.

 2. Jesper Vedholm Hansen says:

  Hej Rasmus

  Har du kendskab til om CX500 kommer til at virke med 2013 og panorama view?

  social.technet.microsoft.com/…/c69a61b4-53f3-40ed-9c7f-72d24b729d24

Skip to main content