Exchange & Dansk Talegenkendelse


Hos Microsoft arbejder vi konstant på at gøre vores produkter endnu bedre både generelt og lokaliseret, og med stor set hele verden som markedsplads er det i sig selv en stor opgave at kunne levere lokaliserede versioner af vores software til alle.

Microsoft har i dag repræsentationer i ca. 190 lander, mens vi i Danmark har en af de største kontorer uden for USA i kraft af vores udviklingscenter i Vedbæk og at det danske marked er meget modent i forhold til IT baseret teknologi. Af samme årsag ser vi rigtigt meget software leveret på Dansk.

I dag kan vi levere Exchange Unified Messaging med et Dansk taleinterface, dvs. at man kan tale til Exchange via Outlook Voice Access såvel som at Exchange kan læse op fra din kalender, e-mail m.m. Den eneste Exchange Unified Messaging funktionalitet vi pt. mangler at muligheden for at kunne levere et transcript af ens Voicemail beskeder, dvs. sende en talebesked som tekst. Det virker ganske glimrende på engelsk men det samme på Dansk er endnu ikke frigivet.

For at kunne levere Dansk talegenkendelse (tale-til-tekst) er vi nød til at forbedre vores Speech teknologi, og den bedste måde at gøre dette på er ved at træne den til bedre at kunne forstå Dansk.

Derfor har vi skudt gang i et ambitiøs projekt om at lære Exchange at forstå Dansk og vi er i fuld gang med at indsamle Danske stemmer.

Vi har brug for din hjælp!

Har du mod på at hjælpe os med at forbedre vores Speech teknologi så kan du gøre det ved at donere din ”stemme” til Microsoft. Det vil tage ca. 30 min og kræve at du har en PC med tilsluttet mikrofon. Send mig en mail på rasmush@microsoft.com for at komme i gang

Og det vil naturligvis være en lille præmie til alle der deltager og donere deres stemme til Microsoft

De bedste hilsner
Rasmus Hald

Om Microsoft TellMe. Microsoft Speech teknologi også kaldet TellMe benyttes på en lang række platforme herunder Xbox, Windows Phone, Windows og naturligvis også Lync og Exchange. Dette specifike projekt er rettet mod Exchange & Lync teknologi. Læs mere om Microsoft TellMe her: http://www.microsoft.com/en-us/tellme/

 

 

 

Comments (0)

Skip to main content