Interview med BluePosition om LinkSMS


BluePosition har bygget en løsning der gør det muligt at sende SMS beskeder fra Lync klienten. SMS er en kommunikationsform der traditionelt har levet på mobiltelefonen og der har igennem tiden været mange forsøg på at få SMS´en ind over Outlook og nu også Lync.

Selvom SMS pr. definition er en asynkron kommunikationsform og derved ”hører til” i Outlook, giver det god mening at kunne sende SMS fra Lync klientens liste over kontaktpersoner, ligesom man kan sende en mail eller IM.

Der findes en del information på BluePosition´s hjemmeside, men jeg har alligevel bedt BluePosition om at stille op til et Blog Interview så vi kan få et indblik i hvad ideen med LinkSMS er:

Interview med Andreas Frøland, Direktør for BluePosition i Danmark

 

Rasmus Hald:
Med dine egne ord; Hvad er LinkSMS?

Andreas Frøland:
Med den store udbredelse af mobiltelefoner er SMS blevet en del af vores hverdagskommunikation både privat og fagligt. SMS opfattes også af mange brugere som værende næsten lige så ’Instant’ som IM, men den store forskel er at SMS kan sendes til alle mobiltelefoner, - også dem uden IM klient. Og når vi taler unified så er det vel kun er naturligt for brugeren at også SMS kan afsendes fra deres Unified Communications klient.
Derfor har vi udviklet LinkSMS som er en add-on/plug-in for Microsoft Lync der sætter brugeren i stand til at sendes SMS’er direkte indefra Microsoft Lync klienten.

Rasmus Hald:
I hvilke scenarier ser i typisk at LinkSMS bliver anvendt?

Andreas Frøland:
Vores kunder fortæller os at de primært benytter LinkSMS til at sende SMS’er til mere mobile kollegaer, samt til at sende haste beskeder til medarbejdere der er Offline. Det smukke ved SMS i den sammenhæng er at brugeren ikke behøver at tænke på om modtager kan læse e-mail fra hans telefon og hvor ofte han eventuelt gør det. SMS ved vi alle kommer igennem næsten umiddelbart.

 Rasmus Hald:
Hvordan fungere LinkSMS?

Andreas Frøland:
LinkSMS er en klient løsning (add-on / plug-in) til Microsoft Lync der enten benytter en operatørs webservice eller en SMS service providers webservice for afsendelse af SMS’er. For større virksomheder er det endvidere muligt at sende SMS’er via egen SMS gateway hvis det er ønskeligt.

Rasmus Hald:
Kræver det en server eller serverkomponenter?

Andreas Frøland:
Som standard løsning kræver LinkSMS ikke nogen gateway, idet der enten benyttes operatørens webservice eller en webservice som vi anbefaler. Vi ser dog at flere større kunder af flere forskellige årsager gerne vil have egen gateway som LinkSMS i det tilfælde kommunikerer med.

Rasmus Hald:
Hvis jeg gerne vil videre mere, hvor skal jeg kigge?

Andreas Frøland:
Jeg vil anbefale at man kigger på
http://www.blueposition.com/loesninger/unified-communications/produkter/  og man er også altid velkommen til at ringe på 70 20 65 25 eller sende en e-mail til sales@blueposition.com

Rasmus Hald:
Tusind tak for din tid, jeg håber det vil give flere lyst til at kigge nærmere på jeres løsning.

 

Comments (0)

Skip to main content