Lync Translator


Som et Sample projekt i Lync client SDK har Microsoft udviklet oversætter add-on App til Lync klienten. Med denne add-on er det muligt at føre samtaler med andre på et sprog man nødvendigvis ikke selv forstår, eller ikke behersker skrevet.

App´en er simpel og fungere ved at præsentere en Silverlight baseret web service der ved hjælp af Bing Translate kan oversætte samtaler ført med IM i Lync 2010. Selve silverlight applikationen er hosted på dette site: http://input.microsoft.com/translator/OCTranslatorTestPage.html, men i SDK´et bør det være muligt at hoste det på sine egne servere hvis det ønskes

Aktiver Translator:

 

Samtaler med Translator:

Installationen er let, det er blot en registry ændring der skal til for at aktivere dette add-on. Bemærk at du kan ændre ”Conversation Translator” til noget andet hvis det passer bedre. Herudover er det ikke nødvendigt at foretage andre ændringer end at genstarte Lync.

Registry ændringen (Kan importeres som en fil)

Windows Registry Editor Version 5.00

 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Communicator\ContextPackages\{54C2C31A-A291-4DFA-825A-18994EBE9877}]
“Name”=”Conversation Translator”
“ExtensibilityApplicationType”=dword:00000000
“ExtensibilityWindowSize”=dword:00000001
“DefaultContextPackage”=dword:00000000
“InternalURL”=http://input.microsoft.com/translator/OCTranslatorTestPage.html
“ExternalURL”=http://input.microsoft.com/translator/OCTranslatorTestPage.html
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\Domains\microsoft.com\input]
“http”=dword:00000002

Men.... Husk at det er en translator, gør evt. modparten opmærksom på at det er automatisk oversat, så er der større forståelse for fejlformuleringer.

God fornøjelse,

\Rasmus Hald

Comments (2)

 1. RasmusHald says:

  Hej Pernille

  Tak for din kommentar. Har konfigureret translator via denne artikel eller via installeren som er blevet frigivet efterfølgende? (se her: blogs.technet.com/…/lync-add-in-conversation-translator.aspx)

  Bagved benytter den en Silverlight applikation der er hosted af Microsoft, som igen benytter Bing Translator web services. Mit gæt vil være at det kunne være Silverlight der driller siden at der ikke er forbindelse mellem Lync og denne app.

  Rasmus

 2. Pernille Herold says:

  Ved du mere i detaljer hvordan den virker. Jeg kan ikke få den til at køre i mit miljø, den siger at den ikke kan få kontakt med Lync. Hvis jeg bare klikker videre på den så kommer UI op og jeg kan lave opslag hvis jeg f.eks har sat preview til, men jeg kan ikke få sendt resultatet ind i selve chatten og det der kommer ind i chatten kommer ikke over i translatoren. Så hvilken teknik bruger den til at flytte input/output i Lync chatten til "translator chatten".

Skip to main content