Kom godt i gang med Microsoft Netværksvirtualisering


Vi oplever en stigende interesse for netværksvirtualisering og med god grund. Efterhånden som flere og flere når loftet for virtualiseringsgraden af servere, er det naturligt at se på hvilke andre områder i datacenteret der også ville kunne effektiviseres ved at flytte konfiguration og administration til en ren software løsning og for tiden er det særligt Storage og Netværk der er fokus på.

I denne artikel vil vi forsøge at samle de nyeste ressourcer til dig der kigger på virtualisering af dit netværk.

Grundlæggende handler netværksvirtualisering om at flytte al konfiguration, logik og administration til software laget, og patche alle netkort op i samme fysiske netværk uden segmentering i switch eller firewall.

Med netværksvirtualisering kan man herefter konfigurere alle de logiske opdelinger af netværket man tidligere har programmeret netværksudstyr til, ligesom man kan styre QoS, båndredde og de mange andre netværksservice som er nødvendige.

Én af de helt store fordele ved dette er forsimplet administration da man kan administrere netværk med de samme værktøjer som man administrere resten af datacenteret med. Det giver også mulighed for bedre at kunne udnytte netværksressourcerne.

Hvis du vil lære mere om Microsoft bud på netværks virtualisering har vi massere af gratis ressourcer til rådighed på TechNet. Jeg kan anbefale at kigge forbi TechNet Library der giver en grundig introduktion og knytter produkter på løsningerne og herunder er forskellige muligheder så som videoer, Labs, bøger og naturligvis muligheden for at prøve det på eget hardware.

Også anbefalet er:

Video via Microsoft Virtual Academy:
Software-Defined Networking with Windows Server and System Center Jump Start

Prøv på Microsoft Virtual Lab:
Configuring Networking with System Center Virtual Machine Manager 2012 R2

Download via Microsoft Evaluation Center:
Prøv Windows Server 2012 R2 – Software Defined Networking
Prøv System Center Virtual Machine Manager 2012 R2 – Software Defined Networking

Læs Gratis e-bøger:
Microsoft System Center: Network Virtualization and Cloud Computing
Microsoft System Center - Building a Virtualized Network Solution

God fornøjelse

\Rasmus

Comments (0)

Skip to main content