Følg med i live blog fra TechEd i New Orleans – Dag 1 Keynote mm.


Nu med helt friske beretninger fra Dag 1 og Keynoten.

Jens Ole Kragh, der blandt andet er MCITP på Windows Server og Windows 7, og TechNet Influent, er i denne uge på TechEd i New Orleans, sammen med ca. 175 andre danskere, der deltager enten på TechEd og/eller den store BI konference samme sted.
I dag og resten af denne uge kan du læse om Jens Oles oplevelser direkte derovrefra, her på siden. 

Tech-Ed 2010 Day 1 (mandag 7. juni)
I aftes var vi en lille gruppe på 6 personer (kollega, kon-kollegaer, en med kæreste, og en kunde) der tog på restaurant Bubba Gump og hvis navnet lyder bekendt, ja så er det fordi Bubba er navnet på Forrest Gump’s rejefiskende ven i filmen ”Forrest Gump”. Vi fik selvfølgelig ”Shrimps Heaven” og sluttede aftenen med lidt rigtig god jazz.

I dag er TechEd 2010 rigtigt startet. Kl 9 i morges indledte Bob Muglia, President: Server and Tools Business, keynoten med at tale om alle fordelene ved at placere sine services i skyen (Cloud Computing). Samtidig annoncerede Microsoft at Service Pack 1 til Windows 7 og Windows Server 2008 R2 vil gå i public beta i juli. Se keynoten igen her: http://www.msteched.com/2010/NorthAmerica/Keynote01

Inden frokost hørte jeg en foundational session, ”IT Infrastructure from the Desktop to the Cloud”, sikkert information som blev sorteret fra til keynoten. En del af sessionen omhandlede Windows Intune, et management værktøj, der ligger i Microsoft’s Cloud og bruges til at opdatere ens Windows 7 klienter uden at have en server infrastruktur selv. Rapportering og licensstyring ligger også i Windows Intune.  Frokost: Vi havde naturligvis et dansker bord og frokosten var god.

Efter frokost var jeg inde og høre Mark Minasi’s session ”DNSSEC and Windows: Get Ready, 'Cause Here It Comes!”. Det er altid utroligt underholdende og lærerigt at høre Minasi, der har sin helt egen præsentationsstil, en person, efter min mening, ikke må undlade at høre. For at undgå bla. DNS spoofing har vi nu fået en mulighed med Windows Server 2008 R2 at køre DNSSEC (Digital Signering af DNS med PKI), så kan man undgå at ens DNS servere bliver kompromitteret. Uden at gå i detaljer her, så lærte sessionen mig, at det er vigtigt for alle, ja alle, også private, at opgradere til Windows 7, tidligere operativ systemer forstår ikke DNSSEC.  NB: 1. juli 2010 bliver DNS root’en signeret (efter 13 år venten…..Minasi mener nu, at der ikke længere er grund til at fejre 4. juli, men i stedet 1. juli ;-). Herefter  er der ingen hindringer for, at også .com osv. kan blive signeret).

Efter en kort pause var jeg klar til at se ”Trends in Cybercrime 2010”, men lokalet var fyldt op. Hmm, ok, så ville jeg så se “Windows 7 Deployments: What's in the Toolbox?”, for lige og se om der skulle være ”noget” i min Toolbox som mangler, men igen var der fyldt op. Nu har jeg så sat mig i Microsoft Certified Trainer – Community Lounge’n, så jeg kan skrive lidt på denne artikel og få lidt strøm på den bærbare og telefonen. Lige ved siden giver Mark Minasi interview til Canal 9 om DNSSEC 😉 og jeg kan høre at han fortsætter stilen.
Afslapning er godt, men det er ikke derfor jeg er til TechEd. Næste session var ”Microsoft System Center Configuration Manager v.Next: Overview”  med Jeff Wettlaufer og selvom jeg tidligere i år allerede har hørt og set en del om ConfigMgr v.Next så ville jeg naturligvis ikke gå glip af denne. Der var også et par nyheder om v.Next bla. at der arbejdes på at ConfigMgr klienten skal refresh’e policies, når klienten kommer online efter hibernation og sleep mode, da mange ikke længere lukker Windows ned. En klar forbedring i forhold til hvordan det er i dag. Jeff gennemgik også den nye konsol, User Centric Software, Role Based Access Control (RBAC), ændringer i ConfigMgr infrastrukturen, Mobile Device Management, Software Updates (auto deployment rules) og OS Deployment.

Dagen sluttede med ”Opening Party”.
/Jens Ole Kragh

------------------------------------------------------
Tech-Ed 2010 Day 0 – Pre-Conference (Søndag 6. juni)
 It’s time!….Tech-Ed 2010 i New Orleans er startet og jeg har i dag, søndag, deltaget i en af pre-konferencerne, nemlig ‘Experience a REAL Windows 7 Deployment from A to Z with the Deployment Experts´med Michael Nyström, Chris Jackson, Michael Niehaus og Johan Arwidmark.

Dagen startede med en gennemgang af Michael Nyström om vigtigheden i, at vide hvordan ens klient platform er sammensat (hardware, drivers, applikationer) inden et deployment projekt går i gang. Microsoft har her et rigtig godt gratis værktøj i Microsoft MAP 5.0.  Efter en ultrakort pause var Chris på scenen for at gennemgå hvor ens applikationer ofte udgør den største udfordring i et migrering/deployment projekt. Chris også fortalte at ACT 5.6, som han gennemgik, bliver frigivet i morgen, mandag, sikkert når denne artikel går online.  Frokostpausen blev, foruden at få mad, brugt på at få varmen udenfor konferencecentret og flere danskere var på hotellet for at hente deres Tech-Ed jakke sponsoreret af Microsoft, tak for det. Jakkerne er absolut nødvendige, da lokalerne er yderst kolde…..og temperaturen udenfor er en stykker over 30 grader (senere på ugen måske over 40) og luftfugtigheden er ekstrem høj. Microsoft speakere har for første gang fået lov til at bære polo shirts i stedet for langærmede skjorter, så det siger vel lidt om varmen.

Efter pausen gav Michael Niehaus en gennemgang af MDT 2010, Lite Touch (LTI). Her havde jeg håbet på en gennemgang af MDT 2010 Update1 beta, men desværre var det ikke med. Der er derimod ingen tvivl om at MDT 2010 er et super værktøj fra Microsoft, som bør anvendes i både små og store deployment projekter (MDT integrerer med ConfigMgr).
Sidst, men ikke mindst, var Johan Arwidmark på scenen med Microsoft’s Enterprise deployment værktøj, System Center Configuration Manager. Hele dagen sluttede med at de rullede 17 maskiner, der havde forskellige konfigurationer enten med LTI eller ZTI.

Der kørte en række andre spor på Pre-konferencen. Her er en liste:
Strategic Architecture
From Data to Decisions: Business Intelligence in an Enterprise
Secrets of the SQLOS: Leveraging Microsoft SQL Server Internal Operating System for Improved Scalability and Performance
Setting Up and Managing a Secure and Compliant SQL Server
Multiparadigmatic C#
Microsoft .NET Framework from Scratch
The Agile Methodology Demystified: Implementing Agile in Your Organization
Wall-to-Wall PowerShell in Windows 7 and Windows Server 2008 R2
Group Policy in Windows 7 and Windows Server 2008 R2
Living the Silverlight Lifestyle (and Loving It!)
Seamless Remote Access: Designing a DirectAccess Infrastructure
Solving Network Operational Problems Using Windows Server 2008 R2

/Jens Ole Kragh

Comments (0)

Skip to main content