Windows Home Server – en server i alle hjem…..


Med annonceringen af Windows Home Server (WHS) på CES i starten af Januar så vi endelig noget der på en effektiv måde kan hjælpe alle os der efterhånden har en stor del af vores liv i digitalt format.


Det er jo ikke noget nyt at vi kan udvide vores computere med eksterne drev eller tilføje netværksenheder der kan indeholder alt fra 1 til 4 drev, men den form for storage er ikke optimal hvis man i hjemmet har mere end 1 computer, medieenheder, xboxe osv, og måske også brugere der ikke nødvendigvis er tekniske eller kan/vil forstå hvorfor der nu ikke er plads til flere feriebilleder og absolut ikke kan acceptere mangel på backup når det en dag går galt.


Det er her WHS kommmer ind i billedet - baseret på Windows Server og med mulighed for centraliseret storage af dokumenter, musik, video osv samt fuld backup af den enkelte pc, så der er mulighed for en komplet system restore i tilfælde af nedbrud eller recovery af enkelte filer, hvis man f.eks har en harddisk fejl eller fordi man ønsker at bringe børnenes PC tilbage til en frisk installation.


Dette er ting vi kan idag - men det er bare ikke altid rart at skulle bruge enterprise teknologier for at løse hjemmets IT problemer.


WHS tilbyder via en ekstrem enkel bruger flade:  • Ubegrænset storage der udvides når behovet opstår

  • Fejltolerance på de data typer man ønsker

  • Kombination af Interne og eksterne drev, SATA, PATA, USB og Firewire

  • Volume Shadow Copy så tidligere versioner af filer kan genskabes

  • Website så data og PC'ere kan tilgåes eksternt

  • Eliminerer Drev bogstaver - alt data er i samme fil struktur uanset om der er 4, 8 eller 15 harddiske i systemet

  • Harddiske kan opgraderes hvis de er for små

Jeg må indrømme at for mig er det rart vi endelig ser et produkt der er designet til hjemmet - så jeg kan pensionere min Domænecontroller, DFS rod, og diverse backup scripts.


 


Forvent at se den på gaden efter sommerferien.


 


Torben Vig Nelausen


Torben.Nelausen@microsoft.com


Produktchef - Windows Server Comments (0)

Skip to main content