Inviter omverden med ind på skolen – nye adgange i Microsoft Teams


En af de mest efterspurgte funktioner i Microsoft Teams har været muligheden for at lave ekstern adgang og jeg kan med glæde sige, at nu har vi det!

Det betyder i praksis at hvis i på skolen ønsker at samarbejde med en klasse fra en anden skole eller kommune, hvis i som lærere skal deltage i projekter på tværs af skoler og kommuner eller andet man kunne tænke sig, så er det nu muligt at benytte Microsoft Teams som det primære værktøj til det.

Processen for at lave et Team med eksterne brugere er følgende:

  1. Opret et Team (eller benyt et eksisterende)
  2. Tilføj medlem. Her kan du skrive emailadresse til den der skal tilføjes. Læg mærke til at det skal være en Office 365 konto der inviteres.
  3. Microsoft Teams sender herefter en mail til vedkommende med et link
  4. Herefter kan bruge i webklienten af Microsoft Teams, trykke på sin profil i venstre hjørne hvor man kan skifte mellem om man vil se de Teams man er gæst i, eller om man vil se de Teams der er internt i organisationen.

Som tidligere nævnt så kræver det på nuværende tidspunkt, at den gæst man inviterer, også har en Office 365 tenant. Man kan altså ikke inviterer personlige emails endnu. Dog er dette en funktion som vi kommer med hurtigst muligt. Dog kan vi ikke sige hvornår endnu.

For spørgsmål, skriv da gerne til mig på t-krthor@microsoft.com - du kan læse mere på: https://aka.ms/teamsguest


Comments (0)

Skip to main content