Klasseværelset i Microsoft Teams


Som vi tidligere har skrevet og som i nok har lagt mærke til andre steder, så lukker vi for Microsoft Classroom, fordi vi har lavet en meget bedre oplevelse i Microsoft Teams. Vi tænkte derfor det ville være en idé lige at lave en dansk oversigt over de nye ting vi er kommet med i Microsoft Teams. Så her kommer den! Den blev lidt længere end først ventet, men vi håber den kan give noget klarhed

De nye teams

Vi har introduceret fire former for Teams som man kan oprette:

Disse nye Teams opretter forskellige former for notesbøger og giver forskellige muligheder for administration for lærere og elever:

Hold: Dette er jeres klasseteam eller til projekter på tværs af klasser. Dette er Teamet hvor det er læreren der er administrator for en gruppe elever.

PLC'er: Til lærernes faggrupper og andre læringsfælleskaber. Det er her at lærerne imellem kan dele viden og erfaringer.

Medarbejdere: Skal ledelsen have en samlet måde at kommunikere og samarbejde med alle medarbejdere på skolen, så er dette teamet der skal bruges.

Alle: Det her er den klassiske form for Team, hvor alle kan tilføjes og alle kan deltage.

Classnotebook / Staffnotebook

Mange af jer kender nok allerede Classnotebook, som er vores OneNote til undervisning og opgaver. Den kan man læse meget mere om her. Classnotebook/Staffnotebook er blevet flyttet ind i Microsoft Teams, så afhængig af hvilken form for Team du opretter, så bliver der oprettet en notesbog med dertilhørende funktioner, som individuelle faner, bedømmelse og distributionsmuligheder.

Assignments

Som noget nyt har vi introduceret en "end-to-end" opgaveafleveringsmulighed, med dertilhørende bedømmelse! Det er altså blevet muligt at oprette en opgave til eleverne, for dem at aflevere den i Teams, og derefter kan man som lærer gå ind for bedømme den.

Sammenhængende chat

Med Microsoft Teams får man en sammenhængende chat, som centrum for kommunikation i klassen. Med en sammenhængende chat, mister man aldrig spørgsmål der bliver stillet, kan tagge hinanden og skabe mere samarbejde og videndeling på tværs af klassen i det virtuelle rum.

Tabs og Apps

I hjertet af Microsoft Teams, ligger Tabs og Apps. Med de både førsteparts og tredjeparts Apps der bliver leveret, får I mulighed for at udvide jeres Team til at have de funktioner som er vigtige for jer! Skal i indlejre en YouTube side som en Tab, bruger i Kahoot til repetitionsquiz eller skal i lave afstemninger med Polly, så er de integreret i Teams. Der kommer hele tiden flere og flere uddannelsesspecifikke integrationer til Teams, der gør det til det perfekte værktøj til jeres undervisning.

Kom i gang!

Venter du bare på at komme i gang? Heldigvis kan jeg sige at det er helt gratis at bruge med jeres Office 365 Education, så hvis din skole har Office 365 Education, så skal du bare gå ind og finde Microsoft Teams og oprette dine Teams.

FAQ

Q: Jeg ved ikke om min skole har Office 365 Education?

A: Spørg din it-administrator.

Q: Min skole har ikke Office 365 Education, hvordan får vi det og koster det noget?

A: Office 365 Education er helt gratis for uddannelsesinstitutioner. Kontakt din Microsoft partner for at høre mere.

Q: Min skole har Office 365 Education, men jeg kan ikke se eller oprette Microsoft Teams?

A: Din it-administrator skal højst sandsynligt ind og aktivere det først.

Q: Hvor kan jeg læse mere om det her?

A: Lige her: https://educationblog.microsoft.com/2017/06/collaborative-classroom-features-now-available-microsoft-teams/

Hvis i har har flere spørgsmål skal i være velkomne til at kontakte mig på t-krthor@microsoft.com


Comments (0)

Skip to main content