Rane Willerslev – en opsang til korrekthedskulturen


God søndag! Her er næste indlæg i rækken af vores interviews fra vores konference om 21st skills!

Den 7. december havde vi nemlig i samarbejde med UCC/CFU 250 deltagere til konference om det 21. århundredes kompetencer (også kaldet 21st skills). Fokus på dagen var på måling af disse kompetencer og et praksisperspektiv. Vi havde talere på plads som repræsenterede et bredt udsnit af professionelle uddannelsesfolk.

Nu får du chancen for at høre hvad Rane Willerslev, professor i social antropologi ved Aarhus Universitet, havde at byde ind med.

Rane Willerslev mener nemlig ikke, at vi uddanner rigtigt. Der er et for stort fokus på korrekthed og for lidt fokus på at kunne fejle produktivt - og dermed lære. Vi tester ikke elevernes evne til at tænke nyt, men derimod inden for snævre kategorier af rigtige og forkerte svar på spørgsmål som måske slet ikke er relevante.

Se interviewet med Rane:

 

Missede du interviewet med Maria Langworthy, direktør for Microsofts forskning i uddannelsessektoren? Eller Ida og Emma, der fortalte om elevperspektivet på 21st skills? Bare rolig - du kan høre dem lige her.


Comments (0)

Skip to main content