På første parket til fremtiden


Leder bragt i vores nyhedsbrev. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Af Julich Wiberg

Kan man spille sig frem til en forståelse af, hvordan vikinger levede for tusind år siden? Svaret er ja. Potentialet for computerspil i undervisningen er kolossalt. Med de rette pædagogiske principper kan elever tilegne vigtige kompetencer som samarbejde, innovation, kreativitet og problemløsning, hvilket John Klesner fortæller om i Folkeskolen.

Minecraft Education Edition er Microsofts bidrag til at bringe det 21. århundredes kompetencer ind i hjertet af det danske klasseværelse. Det blev lanceret officielt den 1. november, hvilket mange lærere har afventet med spænding. Et par danske skoler var en del af det globale testprogram, og vi har fået en hel del positiv feedback på potentialet i platformen.

Katja Borregaard, lærer på Skt. Josef Skole i Roskilde, var med i pilotprojektet, hvilket der er der kommet en video ud af. Se elevernes tydelige engagement og Katja vurdere sin egen rolle som lærer her. Læs mere om Minecraft på https://education.minecraft.net/. Vi vil understøtte dette med spændende lokale aktiviteter.

Minecraft Education Edition kan på mange måder understøtte elevernes udvikling af det 21. århundredes kompetencer, hvilket er en hjertesag for os i Microsoft.

123

Eleverne skal helt enkelt rustes til fremtiden. De skal kunne skabe, kommunikere, kreere, samarbejde og meget mere. For at sætte spot på disse kompetencer inviterer vi til konference sammen med CFU-UCC den 7. december i Lyngby. Blandt talerne finder du Rane Willerslev, Einar Gylling samt Maria Langworthy. Læs mere her.

For lidt over en måned siden afholdte Microsoft den populære Ignite-konference. Konferencen bliver udsolgt på kort tid og alligevel deltog ca. 400 danske organisationer. Mange kan ikke være fysisk til stede, og derfor tilbyder Microsoft +700 sessioner som kan opleves online.

Jeg vil fremhæve et par som giver et godt overblik over hvad der sker inden for machine learning, analytics, AI og cloud computing. Se den her. En anden keynote giver et overblik over hvordan organisationer transformerer med teknologi i hånden. Et eksempel er hvordan HoloLens vil ændre måden vi bruger computere på. Denne keynote kan ses her. Der er også tekniske sessioner, fx gennemgang af den nye Windows Server 2016, som du kan se her. Hvis du vil vide mere om datasikkerhed, kan du se denne session. Det er en fin – og gratis - mulighed for at opnå støre viden.

Jeg prøvede faktisk selv HoloLens for nylig. Jeg blev overrasket over hvor intuitivt det føltes at arbejde med denne nye mixed reality-teknologi, som blander den virkelig og virtuelle verden. Det var som at sidde på første parket til fremtiden. Fremtiden venter nemlig ikke. Hvorfor skulle vi?


Comments (0)

Skip to main content