Projektforløb: Sæt innovation på skemaet sammen med Microsoft


Der er en stigende efterspørgsel efter at sætte innovation og entreprenørskab på skemaet i den danske uddannelsesverden. Elever skal i stigende grad kunne tænke selvstændigt og flere skal præsenteres for muligheden for at skabe deres eget livsværk – fx i form af en virksomhed.

Microsoft har derfor søsat et innovationsprojekt, hvor vi får innovation, entreprenørskab og IT ind i de danske uddannelsesinstitutioner. Innovationsprojektet er et gratis tilbud som vi faciliterer i et nært samarbejde med lærere og ledelse på skolerne. Forløbet er primært tiltænkt ungdomsuddannelserne.

IT er omdrejningspunktet, når deltagerne kommer rundt om entreprenørskabets aspekter - fra idéudvikling til konceptualisering over forretningsplan til kommunikation og salg. Forløbet består af blandede aktivitets- og læringsformer understøttet af undervisere og mentorer fra Microsoft. Med virksomhedssimulering som det bærende didaktiske design oplever eleverne, at deres idéer kan blive til virkelighed. Innovationsprojektet sætter eleverne i situationer og stiller dem over for valg, der kræver at de bruger deres viden og kompetencer fra den daglige undervisning innovativt til at skabe og udvikle deres egen forretningsidé.

Elever og lærere bliver gennem det tværfaglige uddannelsesforløb introduceret til de nødvendige it-værktøjer og faser der kendetegner et godt iværksætterforløb. Forløbet veksler mellem træning og praktisk opgaveløsning, der stimulerer brugen af elevernes forskelligartede kompetencer i den aktuelle faglige kontekst.

Forløbende bliver formet i samarbejde med de enkelte uddannelsesinstitutioner, så de passer til lige netop deres fokusområder. Her ses et udkast til hvordan et Innovations forløb kunne se ud.

For at høre mere om Innovationsprojektet kan du kontakte Mathias Bech Jørgensen på 40962285 eller t-mabech@microsoft.com  


Comments (0)

Skip to main content