Digital håndskrift øger læring og kreativitet i klasseværelset


Hvornår har du sidst taget noter med blyant og papir? For mange vil notetagning nok være outsourcet til computeren eller smartphonen. Det gælder også i de danske klasseværelser, der synes at have vandtætte skotter mellem den fysiske håndskrift og de digitale læringsredskaber som fx en tablet eller computer. Men der er og har altid været store pædagogiske fordele ved de håndskrevne noter.

Vi vil nu kort gennemgå hvordan disse fordele kan integreres digitalt – og hvordan danske uddannelsesinstitutioner kan få fingrene i et device, der kan høste disse pædagogiske fordele.

Når elever skal reflektere, skitsere, organisere og huske, får de et større læringsudbytte ved at tage noter i hånden, hvilket den pædagogiske forsknings resultater gentagne gange har vist.

Professor Sharon Oviatt har i et whitepaper (som du kan finde link til nederst i indlægget) præsenteret sin forskning, der har fundet frem til, at elever producerer 56% flere figurer, tal og symboler når de har adgang til en digital pen. Omvendt producerede elever der kun havde adgang til keyboard-input 41% mere tekst men var langt mindre kreative i forhold til dem, der havde adgang til en digital pen. Samtidigt finder Oviatt, at en kombination af disse input-muligheder både øger læringen og kreativiteten i klasseværelset.

Nutidens elever kan faktisk allerede nu interagere med deres computer på flere måder – både med berøring, en pen, med tastatur og med tale. Med en hybrid-løsning som Surface 3 er eleverne sådan set kun begrænset i deres fantasi, og denne unikke kombination af inputmuligheder er karakteristisk for Microsofts Surface-serie, der samtidigt kører Windows 10.


Den digitale pen er en del af et kampagnetilbud på Surface 3 med tilhørende tastatur, som uddannelsesinstitutioner lige nu kan få fingre i fra kun 3.399,- Sammen med Surface 3, der er den ideelle pc og tablet i én, styrker den digitale pen innovativ og læring i klasselokalet. Eleverne kan både tegne, highligte tekst og skrive direkte på skærmen, som de derefter kan konvertere til en søgbar tekst.

Du kan læse meget mere om fordelene ved digital håndskrift i klasseværelset på dette site: https://www.microsoft.com/en-us/education/educators/digital-ink/download-whitepaper/default.aspx

Lær mere om tilbuddet på Surface ved at kontakte din institutions forhandler af it-udstyr. Tilbuddet gælder frem til 30. juni 2016.


 

 

 

Comments (1)

  1. Leon Post says:

    Nice to see how digital ink empowers creativity!

Skip to main content