Kea lettede studietiden til nye (sky)højderEn god noteteknik løfter studietiden til helt nye højder. På samme måde gør de rigtige programmer en hverdag til forskel, når først gruppearbejdet drukner i utallige dokumenter, der er delt på kryds og tværs. Og når de to ting fusionerer som hånd i handske, er det det, vi kalder for Study Smarter.

Det lærte eleverne på Kea (Københavns Erhvervsakademi), da de under Kea Week fik præsenteret de smarte studietrick, som de bagefter skulle bruge til at lette samarbejdet i en case competition. Opgaven gik ud på, at de studerende skulle finde ud af, hvordan Microsoft via Internet of Things kan hjælpe virksomheder og samfundet med at blive mere miljøvenlige.

Smarte studietricks
Ligesom opgaven tog udgangspunkt i Internet of Things, lærte Study Smarter-oplægget de studerende, hvorfor internettet er deres bedste ven under studietiden.

For både i case competition og generelt på studiet er det vigtigt at kunne dele dokumenter med hinanden uden at proppe studiegruppernes facebookgrupper med overførte dokumenter. Svaret på den udfordring er OneNote.

OneNote indeholder en delefunktion, der gør det muligt at dele noter direkte fra programmet. På den måde undgår man at kopiere teksten over i et Word-dokument og derefter lægge dokumentet op på Facebook eller andre online opbevaringssider. Programmet er gratis og virker på alle devices.

Da der ikke var oceaner af tid til case competition på Kea, gjaldt det for de studerende om at udnytte tiden bedst muligt og ikke have læssevis af dokumenter, de i sidste øjeblik skulle skrive sammen. Det er dobbeltarbejde ift. det andet smarte studietrick – nemlig at arbejde i OneDrive eller skyen, som den hedder i daglig tale. Som navnet refererer til, at er skyen et online lagerhotel, der synkroniserer alle ens filer, og derfor har man altid adgang til sine dokumenter med de nyeste tilføjelser, uanset hvilken device man bruger i det pågældende øjeblik.

Skyen åbner op for en helt ny samarbejdsform, hvor flere arbejder i samme dokument på samme tid. Enten ved at bruge Office Online, som er online udgave af Word, Excel, OneNote og PowerPoint, eller ved at dele et dokument, der ligger gemt i skyen. Med begge løsninger undgår gruppearbejdet at spilde tid på at tilføje hinandens inputs til samme dokument. Det hele er på forhånd samlet.


Comments (0)

Skip to main content