Nye muligheder for differentiering af it med Windows og Office


Med Windows 10 kommer også et helt nyt Office, der er optimeret til touch og mobilitet. Basisversionerne af Office vil – som hidtil – kunne tilgås gratis, hvorimod de komplekse funktioner kræver et Office 365-abonnement. Der åbnes dermed for differentieret brug af Office i grundskolen, hvor de yngste elever kan stifte bekendtskab med Office i basisversionerne, der rummer kernefunktionaliteten i Office.

I løbet af de seneste år har vi genopfundet Office, så den er tilpasset en verden, hvor mobilitet, skyen og BYOD (bring your own device) er afgørende tendenser, vores kunder forholder sig til. Til Windows 10-lanceringen fremviste vi et vigtigt element i det nye styresystem, nemlig en helt ny Office-oplevelse, hvor Word, Excel, PowerPoint, Sway og OneNote kommer i nye versioner, der er skræddersyet til brug med touch og integration på tværs af enheder. I dette indlæg ser vi nærmere på de nye Office-apps til Windows 10 og muligheden for at differentiere elevernes møde med Office og understøttelsen af BYOD.

Office-apps giver samme oplevelse på alle elevernes enheder

Office til Windows 10 er optimeret til berøringsfølsomme skærme – lige fra små smartphones og tablets til bærbare pc’er. De enkelte apps (Word, Excel, PowerPoint, Sway og OneNote) er designet fra bunden i Windows 10 og er universelle, hvilket betyder at samme app fungerer ens og har samme visning på en pc, tablet eller smartphone. Samtidigt minder Office-apps til Windows visuelt og funktionsmæssigt om de tilsvarende apps på Android og iOS, hvilket sikrer en smidigere overgang til BYOD for både elever og lærere.

Office-apps til Windows 10 vil være gratis i basisformat og være optimeret til den enkelte enhed. Disse apps vil indeholde basisfunktioner, som er velegnet til simpel redigering, der vil fungere som en udmærket introduktion til Office for de mindste elever, der skal stifte bekendtskab med tekstbehandling, præsentationer og lave tabeller. Herefter vil det være naturligt at løbende introducere eleverne til den fulde Office-pakke og mulighederne i Office 365, desto ældre og dygtigere de bliver.

Vi forventer, at langt de fleste kunder stadig vil efterspørge de avancerede funktioner i Office til optimering af dokument- og datahåndtering samt styrke kommunikation og samarbejde for både administrationen, lærere og elever. Den fulde Office-oplevelse vil som hidtil være tilgængelig til pc og Mac via et Office 365 abonnement. Dette gælder også ubegrænset lagring i OneDrive samt den nyeste version af Office (Office 2016 til Mac og snart Office 2016 til Windows.)

De nye Office apps vil være præinstalleret på Windows 10 telefoner og mindre tablets og kan downloades fra Windows Store til pc’er og andre større enheder. De samme apps kan downloades via de respektive app-stores i både iOS og Android.

Læs mere om Office på Windows 10 her.


Skip to main content