Pædagogik og privacy går hånd i hånd med Office 365


Af Julich Wiberg, salgschef

Når jeg er rundt i landet, er der ofte to it-spørgsmål som optager skoler, kommuner og uddannelsesinstitutioner: Pædagogik og privacy. Typisk dansk, fristes jeg til at sige. Man er begyndt at kunne stole på, at teknologien fungerer og vil hellere tale om anvendelsen og etikken omkring den. Herligt!

Som kunde hos en it-leverandør er det mindste man kan forvente naturligvis også, at netop teknologien fungerer, men vi ved alle at det også er et komplekst område. Men hvilken merværdi kan man forvente, når man vælger sin leverandør? I dette nyhedsbrev tematiserer vi Office 365 som en del af svaret. Forskellige mennesker belyser fra forskellige vinkler fordele ved at bruge Office 365 i uddannelsessektoren. Teknikken er omdrejningspunkt, men vinklerne handler om den pædagogiske anvendelse og sikkerheden i form af privacy, altså beskyttelse af personfølsomme data.

I artikler oplyser vi med hjælp fra it-juridiske eksperter om indsamling og lagring af data på skolerne. Vi gennemgår reglerne og kommer med gode råd til, hvordan man konkret skal håndtere området. Set i lyset af eksperternes råd, tør jeg godt anbefale Office 365 som markedets bedst dokumenterede løsning.

Læs: Microsofts sky lever op til internationale krav og standarder

Når det kommer til den pædagogiske anvendelse, er nyhedsbrevet også fuld af gode eksempler på, hvordan den didaktiske udforskning af særligt OneNote i Office 365 skridt for skridt bliver dokumenteret som et progressivt it-redskab i undervisningen – både for elever, studerende og lærere.

Læs: OneNote fits all
Læs: Giv dine elever opgaver på en ny måde!

Office 365 er naturligvis ikke kun OneNote og vi skriver også om de administrative gevinster som for eksempel integrationen med LMS og Business Intelligence som analyseredskab for nedbringelse af elevfravær.

Læs: Sænk fraværet med Big Data og BI
Læs: Verdens mest anvendte LMS integrerer med Office 365

Det er umuligt at favne alle fordelene og potentialet i Office 365 i ét nyhedsbrev. Tjenesten er jo enorm og den bliver hele tiden udviklet. Derfor anbefaler jeg, at du skriver dig op til vores Office 365-nyhedsbrev eller følger feedet fra bloggen, hvor teknologirådgiver Torben Andersen er redaktør. Du kan også deltage i vores nystartede Office 365-netværk, som Torben driver i samarbejde med pædagogisk uddannelseschef Morten Ovesen.

Læs: Nyt community om Office 365 i undervisningen
Læs: Skriv dig op til nyhedsbrev om Office 365 i undervisningen, eller tilmeld dig RSS feeds fra bloggen HER..

Det er også blevet til et par relaterede teknologinyheder i nyhedsbrevet. Læs Mortens adressering af nogle opsigtvækkende forskningsresultater om hvordan brugen af en digital pen på touchskærm øger læringen inden for mange områder. Surface 3 Pro er et godt bud på den teknologi. Eller læs Torbens annoncering af Office 2016 til Mac som et kvantespring fremad i BYOD-undervisningsmiljøer.

Læs: Læringskurven stiger med brugen af digital pen
Læs: Få hele klassen i samme båd med Office 2016 Mac

Er du blevet nysgerrig eller har du spørgsmål er du som sædvanlig velkommen til at kontakte mig i kommentarfeltet på bloggen eller på mailen: jwiberg@microsoft.com

Comments (0)

Skip to main content