Kunsten at navigere i digitalt kaos


Gæsteindlæg af Søren Adolph, partner i Meebook 

En helt almindelig dansk skoleelevs digitale hverdag kan være lettere kaotisk. Intra, Dropbox, OneDrive, Facebook, fremmøderegistrering, Tabulex, digitale læremidler, national test … Den digitale skoletaske bliver hele tiden udvidet og man kan godt forstå, hvis både elever, lærere og forældre nemt mister overblikket, når ’de skal pakke tasken’.

For det er jo i virkeligheden det, der er tale om, når eleverne i dag skal navigere i det digitale kaos, som hersker; at skabe sig det overblik man før havde, når man hver aften pakkede tasken med gymnastiktøjet og bøgerne til de timer, som stod på skemaet til næste dag. 

Kaos kan føre til kreativitet
Men det kræver, at man er i stand til progressivt at navigere i det. At hjælpe elever og lærere med den manøvre, har Meebook sat sig som sin mission. Med vores læringsplatform vil vi hjælpe elever og lærere i den ofte forvirrende digitale hverdag, som består af virtuelle ’øer’ uden landfast forbindelse; systemer der ikke taler sammen med en forvirrende skoledag til følge. En skoledag hvor lærere bruger uforholdsmæssigt meget tid på at navigere eleverne rundt mellem digitale forlagsmaterialer, kommunikationsplatforme, apps, skriveprogrammer m.v. 

I september 2014 kom bekendtgørelsen fra UVM og KL om den fælles brugerplatform, der skal sørge for større sammenhæng bl.a. ved udveksling af data mellem de forskellige produkter. Vi har studeret bekendtgørelsen nøje for at lykkes bedst muligt med vores mission. Og som en af de komponenter, der skal hjælpe processen på vej, har vi sammen med Microsoft udviklet en Windows 8-app og taget hul på integrationen mellem Meebook og tjenester som Office 365 og OneDrive. 

Du kan læse mere på vores hjemmeside www.meebook.com og møde os på Danmarks Læringsfestival 2015, hvor vi demonstrerer hvad Meebook allerede kan. I lyset af bekendtgørelsen om brugerportalen fortæller vi om fremtidsperspektiverne for elever og lærere, der bruger Meebook.

Mød os på stand 54 på Danmarks Læringsfestival 2015

Comments (0)

Skip to main content