Ergonomi og valg af enheder til undervisningen


Gæsteblogindlæg af Jens Henrik Thomsen, Lenovo

Kig ud over landskabet af børnekroppe i en dansk skole. Heldigvis sidder eleverne ikke længere på snorlige rækker. De flyder snarere omkring. Nogle ved borde, andre i bevægelse og atter andre måske på gulvet.

De to forrige årtiers skumle EDB-lokaler, indrettet i skolens kælderlokaler, er også heldigvis saga blot. It er ikke bare blevet bærbart, det er også blevet håndholdt. Fleksibilitet i forhold til arbejdssituationen synes at være nøgleordet. It skal kunne matche de undervisningssituationer, som læreren tilrettelægger: Foregår det individuelt? I par eller grupper? Udendørs eller indendørs? Med eller uden tastatur?

Ergonomisk vinkel på it-indkøb
Derfor er det nødvendigt som skole at anlægge en ergonomisk vinkel på sine it-indkøb, der matcher de pædagogiske behov moderne undervisning befordrer. Hvordan kan man vride, vender og dreje enheden, så den passer til den givne undervisningssituation? Eller måske mere præcist: Sådan at eleven oplever fleksibilitet og frihed i læringssituationen.

Multimode-pc
Enhedens skal altså være designet med ergonomiske fortrin, som understøtter forskellige arbejdsformer og -situationer. Det er Lenovos Yoga-serie et godt bud på. Vi kalder maskinerne multimode-pc’er, fordi de med et snuptag kan omdannes fra pc til tablet, vel at mærke uden tastaturet lige pludselig er forsvundet.
Læs mere om tablet-pen vs. Tastatur i dette bogindlæg.

Kontakt mig, hvis du vil have en snak om ergonomi og valg af device til undervisningsbrug. Jeg kan fx fortælle om, hvordan børn intuitivt skifter arbejdsstilling, når de skifter fra pc til tablet. Og en række tekniske forhold, som har indvirkning på de pædagogiske situationer, som enheden kan håndtere uden at gå i stykker med det samme.

Videndeling på vers
På Danmarks Læringsfestival er vi medsponsor på
arrangementet Videndeling på vers. Her kan du møde os og prøve nogle af vores maskiner før og efter arrangementet, som er tirsdag den 3. marts klokken 16.17.30.

Ellers kontakt mig på mail – så finder vi ud af at mødes: Jens Henrik Thomsen thomsenj@lenovo.com

Comments (0)

Skip to main content