OneNote til lærere


Af Torben Andersen, teknologirådgiver

Jeg har endnu til gode at møde den lærer, som efter at være kommet i gang med OneNote ikke er fuld af begejstring. Mens fokus hidtil har været pædagogisk på elevens interaktioner med OneNote, må det være på tide at sætte fokus på lærerens anvendelse.

Onenoteforteachers.com præsenterer med lærerbrillerne på en fantastisk tour rundt i programmet. Programmet er jo ret beset ikke er designet til undervisning eller undervisere. Det er fx Word jo heller ikke, men som med så mange andre af Microsofts programmer, har elever og lærere taget dem til sig og udviklet pædagogisk anvendelse af dem.

Guides, tips, instruktioner og eksempler på lærerens anvendelse af OneNote er samlet på sitet Onenoteforteachers.com. Det er lækkert præsenteret. Næsten for lækkert. ’Så nemt og overskueligt er det da ikke’, tænker man måske. Men jeg synes, at OneNote holder, hvad præsentationen på det fokuserede site lover.

Sitet er godt nok på engelsk og lavet i en anglo-amerikansk kontekst. Men netop fordi fokus i dette tilfælde ikke er på pædagogikken, men på hele den administrative infrastruktur omkring undervisningen, tør jeg godt præsentere den i danske undervisnings- og uddannelsesmiljøer.

Vurder selv. Og bliv ikke overrasket, hvis der kommet et par pædagogiske pointer med undervejs. Administration, klasserumsledelse og pædagogik kan i den sidste ende trods alt ikke skilles ad.

Få et oveblik over, hvad sitet indeholder i denne guide:

Needless to say, at OneNote til lærere netop nu er topaktuel med de fordelagtige Office 365-aftaler Microsoft tilbyder uddannelsesverden netop nu.

Videoen kan ses her: http://onenoteforteachers.com/en-US/Guides/OneNote%20for%20teachers

Comments (2)
 1. Anonymous says:

  Af Julich Wiberg, salgschef – blogger fra Bett
  Måden vi efterspørger og bruger information

 2. Mads Hedebo Larsen says:

  Jeg er netop begyndt at bruge onenote med elever, og er meget begejstret… jeg er selv en dreven bruger og har brugt onenote siden 2007

  Det er meget nemt at lave gode uv. forløb i, samt det er dejligt at eleverne kan vise hjemme hvad de laver.

  langt de fleste skoler betaler allerede for office365 til alle ansatte og elever så det er bare at komme igang.

  Jeg kunne godt efterlyse en database hvor man kunne dele og tage andres undervisnings forløb (under ordnet forhold med respekt for copyright ol.)

Comments are closed.

Skip to main content