Office Mix – Flipped classroom værktøj som alle kan bruge


Af Torben Andersen, teknologirådgiver

Indrømmet. Nogen gange går det så stærkt med lanceringen af nye Microsoft-produkter, at jeg selv kan have svært ved at følge med. Én ting er jo at læse om produkterne – noget andet er at bringe dem i anvendelse. Office Mix er imidlertid en af de lanceringer, som jeg ikke har kunnet lade være med at dykke ned i.

Min første tanke, da jeg først hørte om Office Mix var, at her kommer det perfekte værktøj til flipped classroom. Og efter at brugt Office Mix, er jeg kun blevet bestyrket heri. Forklaring følger.

I Microsofts Skolenetværk og blandt uddannelseseksperter, fx Microsofts egne Expert Educators, er der bred enighed om den pædagogiske værdi af at vende klasseværelset på hovedet. Khan Academy og hjemlige kapaciteter som fx Anders Schunck fra Elev Skole og Dansklærerforeningens Forlag Systime viser med deres lækre, velredigerede tutorials vejen frem.

Men-men. Netop det høje niveau af disse tutorials mener jeg kan udgøre en blokering for den enkelte lærer, som jo for tiden netop føler sig presset på sin forberedelsestid. Hvis jeg selv var underviser til daglig, ville jeg nok tænke: Det er fedt, men hvordan får jeg nogensinde tid til at lave sådan en tutorial?

Her kommer Office Mix ind. De fleste lærere mestrer vel PowerPoint. Så der er ikke tale om ny og avanceret teknologi, der skal bringes i anvendelse. Blot et add on, til noget velkendt. Og 1-2-3 er du i gang med at lave dine egne tutorials. Nedenstående Mix om at lave et Mix, har jeg selv lavet. Det er en lidt længere sag, for dem, der gerne vil vide lidt mere. De generelle vejledninger på www.mix.office.com er glimrende til at komme i gang med – bedre end min tutorial, som til gengæld går lidt bag om det hele. Hvis du laver nogle fede Mix, må du meget gerne tippe mig. Så (viden-)deler vi dem eventuelt her på bloggen eller Penalnet.

https://mix.office.com/watch/15e8ez65gb6eg


 

Comments (2)

 1. Anonymous says:

  Af Julich Wiberg, salgschef – blogger fra Bett
  Måden vi efterspørger og bruger information

 2. Anna Sofie Pedersen says:

  Hej
  Jeg har forsøgt at installere of. mix på en Surface pro og en pro 3. Programmet kan ikke installeres på Pro’en. Office mangler service pack1. Hvad gør jeg, da pro’en siger den er opdateret.

  Venlig hIlsen
  Anna Sofie Pedersen
  Alkjærskolen

Skip to main content