Office 365 og Lynudrulning i Helsingør


Af Torben Andersen, teknologirådgiver

Hvad gør man lige på forvaltningen, når skolerne står og trækker i én for at komme i gang med Office 365? Student Advantage-aftalen er på plads, men måske er man ikke helt klar med den pædagogiske strategi, handleplaner, kompetenceudvikling osv. endnu.

I Helsingør Kommune har man med hjælp fra EasyIQ foretaget, hvad jeg vil kalde en ’lynudrulning’. Båret ud med hjælp-til-selvhjælp fra forældre og elever, har kommunen formået i løbet af ganske kort tid at give skolerne mulighed for at komme i gang med Office 365.

Selve installationen af Office-pakker på elevernes enheder foregår som hjemmearbejde, for ikke at danne trafikpropper på skolens trådløse net. Det kan måske lyde som en nødløsning, at skolerne ikke selv påtager sig denne opgave i en 1:1 kommune, hvor service og support normalt foregår i skolens regi. Men jeg ser det snarere som en del af et konstruktivt skole-hjem samarbejde.

Som med al mulig andet hjemmearbejde, får forældrene indsigt i, hvad der foregår i skolen. I dette tilfælde er forældrene selv med til at fylde redskaber i elevernes digitale penalhus, som eleverne også dermed får ejer- og kendskab til.

Kommunikationen foregår i sagens natur via SkoleIntra og installeringen af Office-pakken sker via elevernes UNI-login fra en interimistisk underside på kommunens hjemmeside. Større apparat behøver man faktisk ikke at sætte i gang, hvis målet ’bare’ er en hurtig og effektiv udrulning.

Tag et smugkig på, hvordan Helsingør Kommune har grebet sagen an på helsingor.dk/skolesky. Og få et indtryk af, hvordan Helsingør Skole har fortalt historien på deres hjemmeside, også til et publikum (fx skolesøgende familier) uden for skolens eget regi.

Comments (0)

Skip to main content