Kæmpe fest


Af Julich Wiberg, salgschef.

’Microsoft sætter sig tungt på skolerne: Giver gratis Office til studerende. ’ Sådan skriver epn.dk. Jeg har selv givet interview til mediet, men helt enig er jeg nu ikke i den ellers flatterende rubrik. Dels gælder tilbuddet også elever og lærere. Altså ikke blot studerende, selvom vi kalder aftale-modellen Student Advantage. Og dels oplever jeg ikke, at vi sætter os tungt på skolerne. Som jeg siger i interviewet, er det et tilbud til uddannelsesverden. En invitation til at bruge vores software. Og et ønske fra vores side om at være med, der hvor det sker ude i uddannelsens virkelige verden.

Vi byder med andre ord op til dans. Brug Office-pakken kreativt på alle mulige niveauer. I ved bedst selv, hvordan I bruger redskaberne til at skabe mest og bedst læring. Skal vi ikke holde en kæmpe læringsfest, hvor vi står for den teknologiske forplejning?

Netværksfestivalen 2014 er en sådan cocktail af teknologi, læring og fest, hvor det også er gratis at deltage. Sammen med Center for Undervisningsmidler, UCC, har vi inviteret et hold af bartendere, som mixer it-pædagogiske drinks af viden, kunnen, erfaringer, synspunkter. Værter bag disken i år bliver John Klesner og Aslak Gottlieb, hhv. forfatter og redaktør på antologien Netværksskolen.

CfU selv stiller med et stærkt hold, som introducerer de seneste features i deres digitale værktøj til vurdering af undervisningsmidler, Vurdigi 3.0. Lasse Remmer deler didaktiske erfaringer om autentisk problemløsning i game based learning. Mediepatrulje-fadder og det 21. århundredes kompetencers læringsambassadør herhjemme, Kasper Koed, giver en session sammen med fire grupper elever fra Rødovre, som i foråret blev kåret som lokale ’Tool Camp-mestre’ i udvalgte kompetencer.

Vi får spændende besøg af Det Mobile FabLab fra Væksthus Sjælland, som har omdannet en bus til et it-værksted fuld af 3D-printere og innovationsunderstøttende teknologi, som vi tror på bliver en af de nye hotte drinks i folkeskolereformen. Deres konsulenter holder oplæg og der er åbent hus i bussen.

På FabLab-fronten bliver husets egne tech-drenge flankeret af en af Microsofts hotteste ed-tech’s, Mark Fitzsimon fra Irland. Vi stiller med den nyeste teknologi og inviterer jer ind i laboratoriet, hvor vi sammen skal fabrikere og innovere. Udkommet bliver forhåbentlig fede undervisningsforløb, som alle kan tage med hjem og bruge med det samme.

Udvalgte leverandører har værtskabet for fokuserede videndelingsgrupper, hvor de stiller med lærere og teknikere, der har forstået kunsten at få det nyeste grej til at understøtte deres pædagogiske målsætninger. Vi har sammen med leverandørerne spottet projekter, som er værd at dele både teknologisk og pædagogisk viden om.

Fra Hellerup Skole stiller lærer, konsulent og Microsoft Expert Educator Mette Hauch med en powergruppe af elever som med deres Surface Pro under armen viser os, hvordan de fungerer som med-didaktikere i undervisningen.

Og fra den anden ende af landet hører vi om hvordan Fursund Skole har udviklet deres udeskolepædagogik med Surface RT som det væsentligste redskab. ATEA er vært for sessionen, som Ulrik With Andersen fra Twentyone Learning står for.

Vores keynotes er vi også stolte af. For at starte med rosinen i pølseenden, runder Christiane Vejlø fra Elektronista af med et kig ind i fremtidens gadget-folkeskole. Hvordan kommer hendes datters skolegang mon til at se ud med den teknologieksplosion af wearables, 3D-printere og andre gadgets vi oplever netop nu.

Lars Goldschmidt var som daværende direktør i DI med til at støbe kuglerne til Ny Nordisk Skole som en slags forløber for skolereformen. Nu stiller han op som folketingskandidat med skarpe holdninger til folkeskolepædagogik i en teknologisk tidsalder.

Endelig introducerer vi professor Ole Sejer Iversen som keynote. Han udlægger både teori og empiri omkring FabLab-projekterne i hans netværk, fablab@school.

Og så har ikke jeg ikke engang nævnt det hele. Men tilmeld dig og følg med på www.penalnet.dk/netfest. Kom og få slukket din it-pædagogiske tørst. Eller bliv sulten på nye projekter og nyd de fremtidshorisonter vi tegner på Netværksfestivalen.  I år har vi sat hele to timer af til frokostmingling, så jeg tør godt love en fest, når vi krydser vejen i vores atrium på matriklen i Hellerup. 

Jeg håber vi ses den 4. november – til en kæmpe fest(-ival).

Comments (0)

Skip to main content