Tablet-projekt på Frederiksberg skaber nye læringsformer


Af Julich Wiberg, salgschef


Der opstår nye læringsformer og eleverne arbejder mere sammen. Sådan lyder budskabet kort fortalt fra både elever og lærere på Søndermarksskolen, hvor de sidste skoleår udstyrede skolens 7. klasser med Windows 8-baserede tablets med tastatur fra DELL. 

DPU-forsker Bent B. Andresen har blandt andet fulgt dette tablet-projekt og konkluderer i sin afrapportering, at pædagogisk reflekteret brug af tablets kan fremme elevernes læring, hvis skolens parter forholder sig analytisk til de udfordringer, som opstår. Og at den største investering ikke nødvendigvis handler om indkøb af selve grejet, men om læreres og pædagogers kompetenceløft og tid.

Adam Vieth er General Manager hos DELL. I sin blog på ComputerWorld opsummerer han projektet  og skriver blandt andet: 

Eleverne kan tegne, pege, røre, taste og skrive på deres tablets, og de kan splitte skærmen op, så de f.eks. kan læse og skrive samtidig. Alle tablets er klar til hurtig opstart, når undervisningen starter (hvis eleverne har glemt at oplade, har man muligheden for at skifte til et opladt batteri). Når skoledagen er slut, pakker eleverne deres tablets ned i skoletaskerne, så de kan arbejde på dem derhjemme og tage dem med til næste skoledag. Da tabletten også er en hybrid bærbar computer, kan eleverne bruge kendte programmer som Office-pakken og gemme deres skolearbejde i skyen.

DELL har produceret denne video-case, som deler erfaringerne med projektet. 


Comments (0)

Skip to main content