Skolestart: Nu kan skolen byde eleverne velkommen med ny velkomstportal


Digital velkomst til skolen er på flere skoler allerede en realitet

Af Eva Marie Reng-Andersen, InLogic

Kom sikkert fra start

Inlogic har udviklet en velkomstportal, som byder nye brugere velkommen til skolen. Portalen henvender sig til den moderne skole med stærk it-profil. Portalen hedder UMS Velkomst og sikrer, at nye brugere på skolen har de rette informationer samlet ét sted ved skolestart. Den indledende kommunikation mellem skole og nye brugere er umådelig vigtig og skaber, som ved personlige relationer, tilknytning fra starten. Det er tilknytnings- og kommunikationsværdien, der gør velkomstportalen relevant samt naturligvis de ressourcer, der frigøres hos it-afdelingen, lyder meldingen fra inLogic, som har udviklet portalen.

 

Guide nye brugere på rette vej

Nye brugere bliver mødt af en velkomstportal, som guider nye elever og andre nye brugere gennem en række praktiske informationer, som er vigtige ved skolestart. Skolen kan sammensætte velkomsten efter egne specifikke behov. Dog er det en god pointe at introducere skolen øvrige digitale services for at sikre, at nye brugere tager skolens teknologi til sig - allerede fra første færd. 

Administrationen lettes betragteligt omkring skolestart

UMS Velkomst er udviklet for at imødekomme skolernes behov for at lette administrationen samt pres på it-afdelingen i begyndelsen af skoleåret. Når brugerne kommer velinformerede fra start, bliver behovet for at involvere it-afdelingen for den enkelte bruger væsentligt mindre.

Man kan indstille velkomstportalen, således at brugeren skal acceptere skolens it-regler for at komme videre. Førstegangsindstillinger løbes igennem og ændres af brugeren, ligesom password kan ændres af eleverne selv. Velkomstportalen kan oprettes på engelsk, hvilket er målrettet skoler med internationale brugere.

Der er mulighed for at oprette flere velkomstportaler og således tilpasse uddannelsesretning. Meget af det opbygningsmæssige forarbejde er allerede gjort i editoren, som er en WYSIWYG editor (what-you-see-is-what-you-get). I editoren kan skolen let målrette velkomsten, så den skaber tilknytning allerede inden uddannelsens start og bliver en vigtig brik i skolens branding.

Velkomstportalen kan styles i skolens eget design

  • velkomstportalen kan f.eks. indeholde
  • Indbydende forside og velkomst til skolen
  • Accept af it-regler
  • Tilmelding til digitale services, såsom UMS SMS Abonnement, hvor brugeren modtager skema, skemaændringer, nyheder og karakterer fra skolen på SMS
  • Opdater brugerinfo og kontaktoplysninger, førstegangsændring af password
  • Introduktion til skolen via eksempelvis video
  • Direkte link til skolens online systemer såsom bibliotek, app eller administrativt system

 


www.inlogic.dk


Comments (0)

Skip to main content