Nyhed fra Microsoft Research: Visuel og interaktiv historieundervisning med Chronozoom


Af Kresten Thorndahl, studentermedhjælper

Chronozoom er et nyt værktøj, som giver mulighed for en mere interaktiv og mere visuelt understøttet historieundervisning. Værktøjet hjælper dig med at sætte historiske begivenheder i perspektiv på en tidslinje hvor man zoomer ind og ud. De enkelte begivenheder kan beskrives med tekst, lyd, billeder, video og andre medier.

Lad os sige at man skal lave en tidslinje over de begivenheder og væsentlige opfindelser, der er sket i den kommercielle luftfart. Her starter man så med at en begivenhed, hvor Wright-brødrene flyver for første gang i 1903. Begivenheden kunne være udvalgt som en af en større række af begivenheder, som forklarer hvad der sker før og efter 1903. Herefter kunne man have en række begivenheder, som har været skelsættende for luftfarten, for måske at ende med Richard Bransons forsøg på at flyve turister til rummet. Denne Chronozoom tidslinje kan opleves her: www.chronozoom.com/Aviation/Aviation

Chronozoom er et værktøj som er udviklet af Microsoft Research i samarbejde med en række ledende universiteter fra hele verdenen. Chronozoom til desktop findes her og som Windows Store applikation her.

Chronozoom er gratis og kræver blot, at man logger ind med en Microsoft-konto eller en Google-konto. Læs mere om Chronozoom her.


Comments (0)

Skip to main content