Sådan licenseres Office til iPad i uddannelsessektoren


 Af Torben Andersen, teknologirådgiver, Microsoft Danmark.

Som der har været en del omtale i medierne om, så er Microsoft Office er nu tilgængelig til iPad. Microsoft har en tradition for at have særligt attraktive priser for kunder i uddannelsessektoren, og det er heldigvis også tilfældet her. Det er tre af den kendte Office produkter der nu er kommet til iPad: Word, PowerPoint og Excel. OneNote og Lync har allerede været tilgængelige et stykke tid.

I en verden, hvor mange elever arbejder på den egen computer, som kan være en iPad, og lærere foretrækker den produktivitet, der ligger i en PC med en fuldt tastatur, er der behov for værktøjer, der kan arbejde på tværs af platformene. Hvis eleven fx skriver en stil på iPad’en kan læreren arbejde videre, rette og kommentere på PC’en uden på noget tidspunkt skulle bekymre sig om, at dokumentformater og formateringer, der går tabt. Dette gøres på en måde, så vi udnytter den fulde muligheder i Office på iPad’en og på PC’en.

Licensering af studerende

Den bedste og billigste måde at få leveret Microsoft Office til studerende er gennem Office 365. Mange har allerede bestilt Office 365 ProPlus gennem Student Advantage. Office 365 ProPlus hidtil bl.a. givet adgang til download af fulde version af Office til Mac og PC, men fra nu af giver Office 365 ProPlus også licens til Office til iPad. Hvis det bestilles gennem Student Advantage er Office 365 ProPlus gratis.

 

Licensering til ansatte

Til en ansatte på en undervisningsinstitution anskaffes Office til ansatte, ved at købe en Office 365 licens af typerne Office 365 A3 eller Office 365 A4. Disse bestilles hos jeres normale licensforhandler, som kan rådgive for forskelle mellem enkelte varenumre samt oplyse konkrete priser.

 

Hvordan leveres Office til iPad i praksis

Når licenser til Office 365 er klar, skal de tildeles til brugerne. Det gøres i Office 365 portalen. Hvis der er tale om en mindre antal brugere/licenser, kan det gøres med håndkraft via portalen, men er den tale om et større antal brugere er den praktiske løsning at scripte sig til det.

 

Comments (0)

Skip to main content