LEDER: Derfor er Office til iPad en vigtig nyhed


Af Julich Wiberg, salgschef

Normalt omtaler jeg ikke konkurrenternes produkter i disse spalter. Men ingen regler uden undtagelser. For jeg ved, at det vil være en glædelig nyhed for rigtig mange iPad-brugere i uddannelsesverden, at Office-pakken nu er kommet App Store.

Lanceringen er i mine øjne en måde at øge værdien af iPads, som jeg længe har hørt uddannelsesverden sukke efter. Både skoler og institutioner, som selv har investeret i iPads har efterspurgt en ordentlig Office-pakke. Og i lige så høj grad de, som satser på BYOD, for at skabe en ensartet platform.

Hæver vi os i helikopterperspektiv, har lanceringen imidlertid ikke den store nyhedsværdi. Udmeldingen om Office til iPad er jo bare en helt naturlig konsekvens af, at Microsoft bestræber sig på at levere både nye og kendte kvalitetsprodukter til så mange platforme, også de konkurrerende, som muligt. Hvor nogle andre leverandører leverer mere lukkede løsninger til ét univers, bestræber vi os på at skabe teknologisk mangfoldighed med vores løsninger.

Mangfoldighed og frihed til selv at kunne designe opsætning og varetage administration af devices eller enheder hører jeg ofte uddannelseskunder efterspørge. Ikke to skoler eller to uddannelsesinstitutioner har i deltaljen de samme behov. Alle ønsker med teknologien at understøtte netop de læringsstrategier, man lokalt har lagt for sine elever og studerende.

Det er evident, at mange forskellige platformsteknologier øger kompleksiteten og kompetencerne hos både lærere og it-organisationen. I den forbindelse vil jeg påstå, at ingen it-leverandør er så velforberedt til at understøtte skolernes ønsker om selv at designe sin it-platform som Microsoft, fordi vi netop arbejder med løsninger, som partnere og leverandører kan bygge videre på. Vi begrænser ikke vores teknologi og udbyder vores programmer og tjenester på mange forskellige platforme. Det er Office til iPad et, nå ja, skoleeksempel på.

At være tilstede på mange forskellige platforme og at udbyde løsninger, som den enkelte kan skræddersy til egne behov har så i nogle tilfælde den konsekvens, at løsningerne ikke altid ikke altid udmærker sig ved at være den enkleste på markedet. Men det ser jeg i virkeligheden som en styrke. It-investeringer i uddannelsessektoren er så specialiseret et område, at det kræver ekstra tid og omtanke, før der købes ind.

Med fokus på innovation vil jeg alligevel pege på en teknologisk ’fits all’-løsning fra Microsoft, nemlig vores cloudbaserede platform Office 365 for Education. Den har på skoleområdet efterhånden bevist sit værd, selvom potentialet blandt slutbrugerne så langt fra endnu er udfoldet og ibrugtagning samt implementering tager tid. Microsoft er siden foråret 2013 kommet med en mængde opdateringer og forbedringer: Afspilning af video i Web apps, samskrivning i Web apps, Office Mobile for Android og iPhone, Geoflow til Excel, OneNote for iPad, iPhone og Android.  Masser af nye funktioner, som kan anvendes direkte i undervisningen til glæde for den enkelte elev og lærer. Jeg kan ikke skjule, hvor imponeret jeg er over de forbedringer, vi løbende kommer med til denne platform. Ikke mindst vores ’sociale intranet’ Yammer, som bliver en del af Office 365 for Education er et godt eksempel på, hvordan skoler og uddannelsesinstitutioner kan integrere sociale medier i undervisningen og den daglige kommunikation uden at skulle afgive ejerskab til indholdet og samtidig slippe for annoncer.

Læs i dette nyhedsbrev blandt andet om kollaborativ skrivning på OneDrive, som er en del af Office 365 for Education. Fokus på Office og OneNote til iPad Om Skolebordet, som har lavet en løsning til Office 365 for Education, der netop skaber en enkel og intuitiv brugergrænseflade på Office 365-platformen. Eller om Tool Camps, der er et kompetenceudviklingstilbud som kickstarter brugen af fx redskaberne i bla. Office 365 for Education.

Comments (0)

Skip to main content