Unge vindere i app-konkurrence sætter nye standarder for tidsmåling ved internationale løb


Af Anette Nørgaard, Nextgen AMM, Microsoft Danmark

App-udvikling er på vej frem som et redskab i undervisningen, der understøtter elevernes og de studerendes innovative kompetencer. Det seneste kroneksempel er konkurrencen Imagine Cup, som for første gang er blevet afviklet i Danmark.

Vinderne af Imagine Cup i Danmark er bare 19 og 26 år. De har udviklet en app til Windows Phone, som løser problemer med tidstagning ved store løb og giver publikum en bedre oplevelse fra tilskuerrækkerne.

Rasmus Theilsø Madsen og Anders Stolzenbach hedder de to entreprenante gutter, som nu skal videre til den europæiske finale og måske videre derfra til Seattle og dyste om mesterskabet i Imagine Cup på verdensplan.

YouBeRu (You Better Run) hedder app’en, som fungerer ved at atleterne bærer en chip kodet med deres oplysninger. Når atleten passerer en tilskuer sendes data om atletens placering og hastighed videre til en server og tilbage til tilskueren, som så på sin smartphone kan følge med i atletens løbsplacering m.v.

Det er bare fedt udtænkt og et bevis på, hvad der sker når vi tilskynder elever og studerende til at lege og innovere med teknologien. App-udvikling kræver ikke de samme hårde programmeringskompetencer, som tidligere har bremset allemandsejet af it-innovation.

Imagine Cup er blot et eksempel. Læs også om Microsofts tilbud om et gratis innovationsforløb til ungdomsuddannelserne, Student Innovation Factory. Forløbet er ligeledes opbygget omkring app-udvikling og sigter mod, at eleverne i sidste ende rent faktisk kommer ud med en forretningsidé og prøver sig selv af på markedet.

Se indslag om konkurrencen og de to vindere og læs mere på min NextGeneration blog Startups & Students.

Comments (0)

Skip to main content