Det rykker i Rødovre


Af Julich Wiberg, salgschef

TEKNOLOGIEKSPLOSION: Rødovre har købt pc-tablets til hele udskolingen. En kæmpe beslutning og et innovativt kvantespring for skolerne. Lige muligheder til alle elever, er blot en af gevinsterne ved den fremsynede satsning.

Alle elever skal blive så dygtige som de kan. Sådan lyder præmissen for skolereformen, der træder i kraft om kort tid. Og sådan burde det gjalde gennem hele uddannelsessektoren. Men hvordan skaber vi de optimale rammer for, at det sker? Det logiske svar må være, at alle elever som minimum skal sikres de samme rammer og betingelser. Og til en moderne skole er adgangen til it altafgørende. Skolevæsenet i Rødovre har taget konsekvensen og købt pc-tablets til hele udskolingen.

It- og mediekonsulent Tom Planck Sørensen forventer, at man med investeringen undgår noget af den sociale slagside, som folkeskolereformen også gerne vil til livs. Det kan du læse mere om her i hans gæsteblogindlæg, hvor Tom Planck Sørensen deler ud af kommunens strategiske overvejelser bag investeringen, herunder ikke mindst hvordan man pædagogisk vil arbejde med teknologien.

For afkastet af hårde teknologiske investeringer bør måles med en it-pædagogisk målestok. Et godt konkret eksempel på eksemplarisk it-pædagogik, kan du læse mere om i dette blogindlæg om lærer og it-vejleder Pernille Reenbergs praksis i 4. klasse.

Betyder det så, at alle kommuner for at være med på vognen skal investere i maskiner til alle elever? Nej, selvfølgelig er der ikke kun én forkromet løsning. Bring your own device (BYOD) er en anden farbar vej at gå. Allerede i 2012 anbefalede KL’s formand Erik Nielsen alle landets borgmestre at etablere en it-infrastruktur som understøtter BYOD. Flere kommuner er allerede godt i gang og deler ud af deres erfaringer, som her i Vejle hvor man systematisk har draget og dokumenteret sine erfaringer på området.

Vores egen løsning til den infrastrukturelle håndtering af BYOD hedder Windows InTune – en løsning, der håndterer alle kendte devices. Vores partnere, Installers, har stor erfaring med BYOD og implementering af Windows Intune. Det kan du læse mere om i dette blogindlæg.

Jeg kalder Rødovres 1:1-investering en teknologieksplosion. Men ret beset afspejler den ’bare’, hvad der for længst er realiteten i det samfund, som skolen jo til enhver tid skal afspejle. Og her er teknologien jo for længst eksploderet mellem hænderne på os.

Vil du i dialog om hvordan du antænder eksplosionen i din kommune, er du velkommen til at kontakte mig på jwiberg@microsoft.com, mobil 51 57 82 79.


Comments (2)

  1. Anonymous says:

    Af David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef

    “Hvis man eksempelvis skal lave en

  2. Anonymous says:

    Kært barn har mange navne. Skolereformen har indtil videre kun et. Det kan man jo lægge i

Skip to main content