App’en på væggen – tre topnyheder fra BETT


Af Torben Andersen, teknologirådgiver

Det går rasende stærkt med udviklingen af fede Windows 8-apps til Det digitale penalhus. Det fik jeg bekræftet på BETT, da jeg besøgte app-væggen på Microsofts stand. Tjek lige de her tre ud.

Der er heldigvis længere og længere imellem at jeg får stukket i snuden, ’at der ikke er ret mange undervisningsapps til Windows 8. For det passer ikke. Eller rettere: det kommer an på, hvordan man definerer en undervisningsapp. Hvis man mener at en undervisningsapp er et (dansksproget) program med et didaktisk tilrettelagt indhold, som giver eleven mulighed for at træne snævre faglige områder, er det stadig korrekt. Selvom fx den i øvrigt glimrende  GeoGebra-app for længst er lanceret, er der stadig flere sådanne ’forlagsapps’ til andre styresystemer.

Men når det kommer til produktions- og kollaborationsværktøjer, som er kernen i Det digitale penalhus, er Windows 8 virkelig godt med. Det vidner disse tre topfede apps, som jeg fik præsenteret af Microsoft Expert Educator Nicki Cooper, om:

Producer din egen multimediebog
Den Talende Bog er efterhånden en noget bedaget klassisker på pc’en. Til Microsofts konkurrenters platforme er der også udviklet nogle meget populære produkter i samme boldgade. Nu kommer der snart en fed Windows 8-app, som slår det, jeg hidtil selv har set i genren ’lav-din-egen-multimedie-bog’. Nemt og intuitivt laver eleverne deres egen levende bog med tekst, billeder og multimedieindhold. Storartet. Nicki Cooper oplyser, at app’en kan blive launchet any day.

Udvikl dit eget computerspil med Kodu
Jeg er ikke den rette til at kloge mig de didaktiske herligheder forbundet med spiludvikling i undervisningen. Men grundlæggende tror jeg på, at eleverne kan få stort udbytte ved selv at producere også i denne multimediegenre. Det synes jeg blandt andet de projekter vi har set med Kodu har bevist. Nu er Kodu på gaden med en app, som lader eleverne udvikle deres egne spil i Windows 8. Med touch, naturligvis, men også med tilslutning af controller fra xBox. Ret avanceret, helt enkelt.

Få styr på studielivet
Ved app-væggen mødte jeg også en knægt, der som 13 årig udviklede My Study Life-app’en som bliver downloadet af millioner elever, studerende og lærere verden over. My Study Life er en helt enkel måde at holde styr på lektioner, lektier, noter osv. Der findes sikkert masser af den slags apps og jeg synes også at Microsoft med Office 365 og OneNote har et rigtig godt bud på at løse logistiske skoleudfordringer, men populariteten af denne app, der også kommer til Android og iOS taler for sig selv.

Flere fede apps
UK Teachers Blog fandt jeg i øvrigt en oversigt over fede apps til undervisning, som ikke nødvendigvis springer i øjnene, hvis man søger i Store på, nå ja, undervisning.
 

Comments (0)

Skip to main content