Cloud netværk, ja tak


Skrevet af Anders Rauer

Året 2013 var det år, hvor flest skoler kom i gang med Office 365, hvilket blandt andet kunne ses ved et mangedoblet deltagertal til det årlige Office 365 Forum i december, hvormed vi måtte ud og finde nye lokaler for at alle kunne være med!

Den oprindelige idé med Office 365 Forummet i 2013 var at tage skridtet videre fra den administrative implementering af Office 365 til at give inspiration om, hvordan undervisningen kan understøttes af Office 365. Fra at skulle sidde en mindre kreds rundt om et bord, til at vi i Århus og Hellerup henholdsvis var 56 og 39 deltagere, der både inkluderede folkeskoler, gymnasier, erhvervsskoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Vi havde inviteret Thorbjørn Øster, der er pædagogisk it- og mediekonsulent i Næstved Kommune, og Mads-Peter Galtt, der er IT-didaktisk konsulent i Gentofte Kommune, og de fortalte om deres erfaringer. Ydermere introducerede vi Yammer, som skolens lukkede Facebook i Office 365, samt hvordan du kunne komme i gang med at udvikle din første app til Office 365.

Yderligere information om erstatte Newsfeed med Yammer Basic kan du læse mere her.
Løsningen er endnu uden single-sign-on til at kunne logge direkte på via yammer.com. Så første gang du vil tilgå skolens Yammer, skal du tilgå via en mail invitation, hvorefter du kan klikke på Yammer i topmenuen.

Og en ekstra nyhed er at Yammer Enterprise (og ikke kun basic) per 1. april 2014 bliver shippet med alle Office 365 A-planer uden yderligere omkostninger. - dvs bl.a mulighed for Single-sign on og mange andre ting som tidligere ikke har været muligt nu bliver tilgængeligt for uddannelsesinstitutionerne. Ligesom alle nuværende Office 365 tenant administratorer får en info mail med et aktiveringslink direkte i deres Office 365 admin portal som de kan benytte.

Så kom i gang med at lege med Yammer Basic - så kan I glæde jer til Yammer Enterprise senere på året.

Comments (0)

Skip to main content