Forbind pc og tablet trådløst til projektoren


Af Torben Andersen, teknologirådgiver

Nu er teknologien klar til at Windows pc’er og tablets kan forbindes trådløst til en storskærm. Det giver bevægelsesfrihed til underviseren i lokalet og mulighed for at kalde elevernes tablets eller PC'er op på skærmen. Det er naturligvis både lyd og billeder, der kan overføres til projektoren.

Teknologien i Windows-universet hedder Miracast. I denne korte video viser jeg, hvordan det fungerer. Længere ned i artiklen kan du se de tekniske krav til hardwaren.

[View:https://www.youtube.com/watch?v=J1V1x9xQIoM:0:0]

Inden for nær fremtid bliver Miracast nok indbygget i projektorer, men da det ikke er indbygget i min projektor, har jeg anskaffet denne lille adapter fra NetGear, som hedder Push2TV.

Jeg forbinder adapterens HDMI til projektoren og USB til strømforsyningen. Første gang man forbinder en pc til adapteren, skal man indtaste en pinkode, der vises på projektoren.

Teknisk set er det interessante, at der oprettes et peer-to-peer netværk mellem adapteren og pc’en. Det betyder, at trafikken ikke stjæler båndbredde fra et trådløst access point og ikke begrænses af lukkede porte i routere.

Kravene for at kunne anvende teknologien er relativt høje:

  • Projektor med HDMI-indgang
  • Windows 8.1
  • Understøttelse på pc’ens hardware


Tjek om din maskine kan bruge teknologien ved at gå ind under Enheder Projicer. Hvis menuen har punktet ”tilføj en trådløs skærm” virker det på din pc.

Jeg har også testet Miracast i sofaen foran tv’et derhjemme. Det fungerer glimrende. Det skal siges, at vi endnu ikke har meldinger ude fra fronten i en undervisningssituation herhjemme, men vi håber, snart at kunne bringe en artiklen fra en klasse, der bruger teknologien i praksis.

 


Comments (0)

Skip to main content