Konkurrence: Giv it-talenterne i klassen chancen for en tur til Redmond


Af Julich Wiberg, salgschef

Byg apps vind en tur til Redmond. Her får du lov at arbejde med de dygtigste programmører og designere. Sådan lyder tilbuddet i Microsofts Imagine Cup 2014 for programmerende elever.

Imagine Cup er et Microsoft-konkurrence for elever (16+) i hele verden. I år handler konkurrencen om at enten at bygge en app til Windows 8/Windows Phone eller en web-app til Offfice. Konkurrencen bliver hård, men selve det at deltage er lærerigt og en oplevelse for de dygtige elever i sig selv.


Så hvis du savner udfordringer til it-talenterne, har du her mulighed for at give dem kam til håret. Personligt finder jeg app-programmeringen spændende i den forstand, at det ikke kun er ’for nørder’. Selve programmeringsdelen må vel siges at være blevet nemmere, hvilket frigiver energi til at tænke design og funktionalitet. Og måske vigtigst af alt kræver teamarbejde med brug af flere kompetencer.

Eleverne deltager i teams på 2-4. De må gerne tilknytte en lærer som mentor – hvis du selv er interessereret er alder og kompetence altså ikke diskvalificerende. Jeg kan kun opfordre til at springe ud i projektet. Registrering til Imagine Cup sker online ved at teamet opretter en profil. Dermed bliver eleverne automatisk en del af et internationalt community med fælles it-interesser.

Tjek grafikken ud nedenfor. Den illustrerer hvordan konkurrencen er designet til at give eleverne kompetencer, de kan bruge når de søger deres første job.

Comments (1)
  1. Anonymous says:

    I have signed up as a mentor for this project. #MoMoCopenhagen #venturecup #BizSpark #DreamSpark #ImagineCup #WebSpark #azure #mobileapps [tag:AppCircus] #stardust

Comments are closed.

Skip to main content