Surface Pro hjælper ordblinde


Af David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef

’Tabletten bliver ens bedste ven’. Sådan siger en ordblind elev til Folkeskolen.dk. Han har fået sin it-rygsæk ud med en Surface Pro 2. Maskinen understøtter de programmer og funktionaliteter, der kan hjælpe ordblinde gennem skoledagen.

Det er Kompetencecenter for Læsning i Aarhus, som har udstyret elever med Surface Pro som erstatning for it-rygsækken. Surface Pro kan, fordi den kører på Windows 8, i modsætning til andre tablets afvikle programmer som CD-ORD og Dictus uden problemer.

Læs reportagen fra Aarhus på Folkeskolen.dk.

 

Fakta:

Surface Pro er med sin Intel i7 processor et lille kraftværk af en maskine. Det er en PC med udseende som en tablet. Den kører uden problemer både understøttende værktøjer samtidig med multimediebehandling, Word og 15-20 browservinduer. Dermed rummer den både typiske arbejdsprocesser for eleven og de særlige støtteværktøjer.

Comments (3)

  1. Marianne Fredslund says:

    Er det alle Surface maskinerne, der kan køre CD-ord, eller skal det være en Surface Pro?

  2. Torben says:

    Så vidt jeg ved, at det kun på Surface Pro CD-Ord kan køre. Jeg beder Mikroværkstedet kommenter på, hvad de kan tilbyde på "ikke Pro".

  3. Visti Søvsø Hansen says:

    Ja, det er kun på Surface Pro,at Cd-ord, og for den sags skyld Dictus, kan kanvendes. De andre Surface maskiner anvender Windows RT. Lidt forvirrende iøvrigt, når de nu hedder Surface begge modeller.

Skip to main content