Windows 8.1 er en realitet


Af DK uddannelse

Windows 8.1 kom på dansk 18. oktober. Alle med gyldig licens har siden haft gratis adgang til at opgradere. Og der er meget at komme efter. Optimeret brugeroplevelse og standard at gemme direkte i SkyDrive er blandt nyhederne.

Det var en kæmpe omvæltning, da Windows 8 blev lanceret. Hjælp! Hvor er min Start knap? Få mig tilbage på skrivebordet! Der gik da heller ikke længe, før de første ’kunstige’ start menuer blev udviklet. Sådan må det nødvendigvis være, når man foretager paradigmeskiftet fra ren desktop til den unikke kombination af desktop/touch.

Og selvfølgelig har der været plads til forbedringer. Det er mellem fingrene på brugerne at videreudviklingen af styresystemet sker. Nu har Windows 8 været ude i virkelighedens verden og på baggrund af erfaringerne, er der foretaget en række forbedringer i 8.1, som kan downloades gratis, hvis du har købt Windows 8 i forvejen.

Jeg hæfter mig ved, at brugergrænsefladen er blevet nemmere at forstå og navigere i. Ja, man skal jo forstå kombinationen desktop/touch og denne formidling er blevet langt mere intuitiv. Afhængigt af din skærmstørrelse kan du nu se op til fire apps på din skærm på én gang og ubesværet skifte mellem de mange måder, du bruger din pc på. Dvs at du eksempelvis kan sidde og se en video og tage noter på samme tid uden at skifte frem og tilbage mellem to skærmbilleder.

På den praktiske side vil jeg fremhæve muligheden for automatisk at gemme direkte i SkyDrive. Det giver virkelig mening for skolerne i forbindelse med vores Student Advantage-tilbud der giver elever og lærere adgang til at installere Office 365 Pro Plus på fem forskellige enheder: Gem direkte på SkyDrive fra en af skolens Windows 8-maskiner og arbejd videre derhjemme på gameren, Mac’en, mobilen eller Farmands bærbare fra arbejdet.

Microsofts danske produktchef for Windows, Louise Harders, gennemgår her på CIO bloggen nyhederne i Windows 8.1.

Se oversigt over nye PC’er med Windows 8 – med og uden touch skærme.

Comments (0)

Skip to main content