Apps til GeoGebra og Stopmotion i Windows 8


Af David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef

Hermed maner jeg myten om, at der ikke er nogen undervisnings-apps til Windows 8 i jorden. Det er klart at forlagene endnu ikke er på omdrejningshøjde, men det pibler frem.  Og på produktionssiden - i det digitale penalhus - vil jeg påstå, at det myldrer.

Nyheden om en app fra GeoGebra må vække glæde og komme til nytte i hele matematikverden. For mig er den et varsel om, at forlagene og de digitale læremiddelproducenter har fået øje på vores platform. Følg med i vores Windows 8-kategori på Penalnet, hvor vi holder jer opdaterede. Det nemmeste er vel at skrive dig op til vores nyhedsbrev, der kommer en gang om ugen.

På produktionssiden bringer det for vidt at skrive om alle de apps, som egner sig til undervisningen. Her vil jeg igen henvise til Penalnet hvor vi løbende anmelder apps.

Men jeg vil fremhæve app’en Zoetrope , som lærer Morten Bambara i skolenetværket har tippet os om. Se på Penalnet hvordan man bruger den til stopmotion filmproduktion. Her med Playmobil-mænd og –koner som figurer. Og så vil jeg pege på ShowBizz der både håndterer video og photostories i touch-interfacet. For ikke at nævne apps som OneNote, Fotor og hele listen på denne blog fra UK: http://blogs.msdn.com/b/teachers/archive/2013/07/12/windows-8-appedagogy.aspx

Se Morten Bambara smagsprøve på stopmotion med Zoetrope her:

[View:https://www.youtube.com/watch?v=4b8iU_Gohy0&feature=youtu.be]

 

Ok, det er et postulat. Men skriv til mig eller bland dig på www.penalnet.dk, hvis du vil vide mere: dgarde@microsoft.com.

Comments (0)

Skip to main content