Tag Office-værktøjerne med i lommen


Af Anders Rauer, studentermedhjælper

Office Mobile er nu tilgængelig på Windows Phone, iPhone og Android mobil. Tiltaget markerer et kvantespring fra dengang vi sad i EDB-kælderen på monster-maskiner for at få adgang til viften af værktøjer. Nu kan elever og lærere have dem med sig overalt, hvor de færdes.

Flere og flere børn og unge får deres egen smartphone, så de kan holde sig opdaterede på alt det sociale. Ifølge Danmarks Statistik har over 60 % af den danske befolkning adgang til smartphones i hjemmet. Vi ved at mange skoler også medtænker smartphones som et dagligt device i undervisningen. Derfor giver det god mening, at elever og lærere kan tilgå Word-, Excel- og PowerPoint dokumenter fra deres Windows Phone, iPhone eller Android mobil med deres Office 365 login.

 

Det er et helt lille stykke digital udviklingshistorie, der her bliver skrevet.
Fra en tid hvor eleverne udelukkende kunne læse og redigere filer på en PC, over epoken hvor de fik adgang til at redigere også på Mac samt i enhver browser og til nu også at kunne bruges mobilt. Og det fede er, at det ikke er enten den ene eller den anden løsning. Dokumenterne kan redigeres både på PC/Mac, i en browser og på mobile enheder alt efter situationen og behov. 

Alt efter om eleverne er på en Office 365 A2-, A3- eller A4-licens, kan de hente en Office Mobile, OneNote og Lync app. Elever med en A2-licens og enten iPhone eller Android mobil, kan bruge OneNote og Lync via app og kan tilgå Word-, Excel- og PowerPoint dokumenter i SkyDrive Pro via en browser - få fuldt overblik i servicebeskrivelsen her. 

 

Yderligere informationer:

-          Gratis Office 365 plan A2 og de øvrige uddannelsesplaner.

-          Inspiration fra Penalnet til mobil læring på Penalnet.

-          International til mobil læring fra Microsofts PiL-netværk.

 

 

 

 

 

 

Comments (0)

Skip to main content